.

Cod COR innobilator in si canepa


Cod COR innobilator in si canepa

Cod COR: innobilator in si canepa

Cod COR: 815105 - innobilator in si canepa


Meseria de innobilator in si canepa face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de innobilator in si canepa

Istoria meseriei de innobilator in si canepa se intinde pe o perioada de aproximativ doua milenii. Meseria a fost practicata in Egiptul Antic, unde innobilatorii in si canepa erau responsabili pentru prelucrarea si teserea materialelor textile. Acestia au folosit canepa si lana pentru a crea materiale textile de inalta calitate, care erau folosite pentru a face haine, corturi si alte articole textile. In Evul Mediu, innobilatorii in si canepa au fost responsabili pentru producerea de materiale textile de inalta calitate, care erau folosite pentru a face haine, corturi si alte articole textile. In secolul al XIX-lea, innobilatorii in si canepa au inceput sa foloseasca masini de tesut pentru a produce materiale textile de inalta calitate. Acestia au folosit masini de tesut pentru a produce materiale textile de inalta calitate, care erau folosite pentru a face haine, corturi si alte articole textile. In prezent, innobilatorii in si canepa folosesc masini de tesut moderne pentru a produce materiale textile de inalta calitate, care sunt folosite pentru a face haine, corturi si alte articole textile.

Model fisa de post: innobilator in si canepa

Fisa de post pentru meseria de innobilator in si canepa


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: innobilator in si canepa, cod COR 815105


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

FISA DE POST

Titlu: Innobilator in si canepa

Descrierea postului:

Innobilatorul in si canepa este responsabil pentru prelucrarea si finisarea materialelor textile din canepa si in. Acesta trebuie sa creeze produse textile de calitate superioara, care sa satisfaca cerintele clientilor.

Responsabilitati principale:

Preluarea materialelor textile din canepa si in si prelucrarea acestora pentru a obtine produse finite de calitate superioara;

Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru prelucrarea materialelor textile;

Verificarea produselor finite pentru a se asigura ca acestea sunt de calitate superioara;

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur;

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Competente si abilitati:

Experienta in prelucrarea materialelor textile din canepa si in;

Cunostinte solide despre tehnicile de prelucrare a materialelor textile;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Abilitati de organizare si planificare;

Abilitati de rezolvare a problemelor;

Abilitati de utilizare a echipamentelor si a materialelor adecvate.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815105 - innobilator in si canepa