.

Cod COR inscriptioner pe produse de sticla si ceramica


Cod COR inscriptioner pe produse de sticla si ceramica

Cod COR: inscriptioner pe produse de sticla si ceramica

Cod COR: 731604 - inscriptioner pe produse de sticla si ceramica


Meseria de inscriptioner pe produse de sticla si ceramica face parte din grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica.

Istoria meseriei de inscriptioner pe produse de sticla si ceramica

Inscriptionarea pe produse de sticla si ceramica a fost practicata de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea. In Egiptul Antic, inscriptionarea pe produse de sticla si ceramica a fost folosita pentru a marca proprietatea si a oferi informatii despre continutul recipientelor. In Evul Mediu, inscriptionarea pe produse de sticla si ceramica a fost folosita pentru a marca produsele si pentru a oferi informatii despre producatori si produse. In secolul al XIX-lea, inscriptionarea pe produse de sticla si ceramica a devenit mai sofisticata, folosind tehnici precum gravura, imprimarea si transferul de caldura. Aceste tehnici au permis inscriptionarea produselor cu imagini, simboluri si mesaje. In zilele noastre, inscriptionarea pe produse de sticla si ceramica este folosita pentru a marca produsele si pentru a oferi informatii despre producatori si produse. Inscriptionarea poate fi realizata prin gravura, imprimare, transfer de caldura sau prin alte tehnici.

Model fisa de post: inscriptioner pe produse de sticla si ceramica

Fisa de post pentru meseria de inscriptioner pe produse de sticla si ceramica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inscriptioner pe produse de sticla si ceramica, cod COR 731604


Grupa de baza: 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

Titlu post: Inscriptioner pe produse de sticla si ceramica

Descrierea postului:

Inscriptionerul pe produse de sticla si ceramica este responsabil pentru gravarea, inscriptionarea si decorarea produselor din sticla si ceramica. Acesta trebuie sa creeze modele decorative si sa gravureze texte si simboluri pe produsele din sticla si ceramica. Inscriptionerul trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de gravare si inscriptionare si sa fie capabil sa utilizeze echipamentele si instrumentele necesare.

Responsabilitati:

- Utilizeaza echipamentele si instrumentele necesare pentru gravarea, inscriptionarea si decorarea produselor din sticla si ceramica.

- Creeaza modele decorative si gravureaza texte si simboluri pe produsele din sticla si ceramica.

- Verifica produsele finisate pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate.

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si instrumentelor folosite.

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul inscriptionarii produselor din sticla si ceramica.

- Cunostinte despre tehnicile de gravare si inscriptionare.

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor necesare.

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7316 Pictori decoratori, gravori pe sticla si ceramica

  Pictorii decoratori, gravorii pe sticla si ceramica decoreaza articole din lemn, metal, materiale textile, sticla, ceramica si alte materiale. Acestia schiteaza, traseaza si picteaza litere, cifre, monograme si desene si graveaza modele ornamentale florale pe sticla si alte articole.

 • COD

  COD COR 731604 - inscriptioner pe produse de sticla si ceramica