.

Cod COR inspector ISCIR


Cod COR inspector ISCIR

Cod COR: inspector ISCIR

Cod COR: 311536 - inspector ISCIR


Meseria de inspector ISCIR face parte din grupa de baza: 3115 Tehnicieni mecanici.

Istoria meseriei de inspector ISCIR

Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Instalatiilor si Recipientelor (ISCIR) a fost fondat in anul 1990, ca urmare a prevederilor Legii nr. 10/1990 privind reglementarea activitatii de control tehnic al cazanelor, instalatiilor si recipientelor. Scopul acestei legi a fost de a asigura protectia sanatatii si a vietii oamenilor, precum si a mediului prin asigurarea unui nivel adecvat de siguranta in exploatarea cazanelor, instalatiilor si recipientelor. Inspectorii ISCIR sunt autorizati sa efectueze inspectii tehnice periodice si sa elibereze certificate de conformitate pentru cazane, instalatii si recipiente. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru verificarea si certificarea instalatiilor de incalzire si a recipientelor de presiune, precum si pentru verificarea si certificarea instalatiilor de gaze si a instalatiilor electrice. Inspectorii ISCIR sunt, de asemenea, responsabili pentru verificarea si certificarea instalatiilor de incalzire si a recipientelor de presiune, precum si pentru verificarea si certificarea instalatiilor de gaze si a instalatiilor electrice. Inspectorii ISCIR sunt, de asemenea, responsabili pentru verificarea si certificarea instalatiilor de incalzire si a recipientelor de presiune, precum si pentru verificarea si certificarea instalatiilor de gaze si a instalatiilor electrice.

Model fisa de post: inspector ISCIR

Fisa de post pentru meseria de inspector ISCIR


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector ISCIR, cod COR 311536


Grupa de baza: 3115 Tehnicieni mecanici

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

1. Denumirea postului: Inspector ISCIR
2. Nivelul postului: Nivel mediu
3. Departamentul: Servicii ISCIR

II. SCOPUL POSTULUI

Scopul postului de inspector ISCIR este de a asigura respectarea normelor de siguranta si a reglementarilor ISCIR in cadrul companiei.

III. RESPONSABILITatI sI ATRIBUItII

1. Verificarea si inspectarea periodica a echipamentelor si instalatiilor din cadrul companiei pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu reglementarile ISCIR.

2. Monitorizarea si raportarea periodica a activitatilor de siguranta si a reglementarilor ISCIR.

3. Asigurarea respectarii normelor de siguranta si a reglementarilor ISCIR in cadrul companiei.

4. Asistarea si instruirea personalului in ceea ce priveste normele de siguranta si reglementarile ISCIR.

5. Investigarea incidentelor si a accidentelor si raportarea acestora.

6. Realizarea de audituri si inspectii periodice pentru a se asigura ca sunt respectate normele de siguranta si reglementarile ISCIR.

IV. REQUISITE

1. Diploma de absolvire a unei scoli de specialitate sau a unei universitati.

2. Experienta

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 31

  Subgrupa Majora 31

  Specialisti asimilati in stiinta si inginerie

  Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.

 • 311

  Grupa Minora 311

  Tehnicieni in stiinte ingineresti

  Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.

 • COR

  Grupa de baza 3115 Tehnicieni mecanici

  Tehnicienii mecanici indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare din domeniul ingineriei mecanice si in proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea masinilor, componentelor si echipamentului mecanic.

 • COD

  COD COR 311536 - inspector ISCIR