.

Cod COR inspector calitate productie culinara


Cod COR inspector calitate productie culinara

Cod COR: inspector calitate productie culinara

Cod COR: 343405 - inspector calitate productie culinara


Meseria de inspector calitate productie culinara face parte din grupa de baza: 3434 Bucatari sefi.

Istoria meseriei de inspector calitate productie culinara

Istoria meseriei de inspector calitate productie culinara se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Incepand cu anii 1960, inspectorii calitatii productiei culinare au inceput sa fie folositi pentru a asigura ca produsele alimentare sunt produse in mod corespunzator si in conditii de siguranta. Acestia au fost responsabili pentru inspectarea produselor alimentare si pentru a se asigura ca acestea sunt produse in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara. Inspectorii calitatii productiei culinare au fost, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt produse in mod corespunzator si in conditii de siguranta. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt produse in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara. In prezent, inspectorii calitatii productiei culinare sunt responsabili pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt produse in mod corespunzator si in conditii de siguranta, precum si pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt produse in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Model fisa de post: inspector calitate productie culinara

Fisa de post pentru meseria de inspector calitate productie culinara


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector calitate productie culinara, cod COR 343405


Grupa de baza: 3434 Bucatari sefi

Titlul postului: Inspector calitate productie culinara

Descrierea postului:

Inspectorul de calitate pentru productia culinara este responsabil de asigurarea calitatii produselor alimentare si a proceselor de productie intr-un mediu de productie culinara. Acesta va lucra in stransa colaborare cu echipa de productie pentru a se asigura ca toate produsele sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Responsabilitati:

- Verificarea calitatii materiilor prime si a produselor finite
- Monitorizarea proceselor de productie pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara
- Identificarea si raportarea problemelor de calitate si de siguranta alimentara
- Dezvoltarea si implementarea de proceduri de control al calitatii si de siguranta alimentara
- Asigurarea respectarii standardelor de igiena si de curatenie in toate zonele de productie
- Colaborarea cu echipa de productie pentru a imbunatati procesele de productie si a reduce riscurile de contaminare
- Participarea la audituri interne si externe pentru a se asigura ca toate standardele de calitate si siguranta alimentara sunt respectate
- Pregatirea si prezentarea rapoartelor de calitate si de siguranta alimentara catre conducerea companiei

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul productiei culinare sau intr-un rol similar de inspector de calitate
- Cunostinte solide despre standardele de calitate si siguranta alimentara
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a identifica si de a rezolva problemele de calitate si de siguranta alimentara
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu rapid si dinamic
- Certificare HACCP sau echivalenta este un avantaj

Educatie:

- Studii superioare in domeniul alimentar sau o calificare echivalenta

Aceasta este o descriere generala a postului de inspector de calitate pentru productia culinara si nu trebuie considerata ca fiind o lista exhaustiva a responsabilitatilor si cerintelor. Candidatii interesati trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa, precum si o pasiune pentru calitatea si siguranta alimentara.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3434 Bucatari sefi

  Bucatarii sefi concep meniuri, creeaza feluri de mancare si supravegheaza planificarea, organizarea, pregatirea si gatirea felurilor de mancare in cadrul hotelurilor, restaurantelor si al altor locuri unde se serveste masa, la bordul navelor, trenurilor de pasageri si in gospodariile private.

 • COD

  COD COR 343405 - inspector calitate productie culinara