.

Cod COR inspector coordonator daune


Cod COR inspector coordonator daune

Cod COR: inspector coordonator daune

Cod COR: 241249 - inspector coordonator daune


Meseria de inspector coordonator daune face parte din grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.

Istoria meseriei de inspector coordonator daune

Inspectorul coordonator de daune este o profesie relativ noua, care a aparut in urma cu aproximativ doua decenii. Acesti inspectori sunt responsabili pentru investigarea si evaluarea daunelor cauzate de accidente, incendii, furturi si alte evenimente neprevazute. Ei sunt angajati de companii de asigurari pentru a investiga si evalua daunele si pentru a determina daca acestea sunt acoperite de polita de asigurare. Inspectorii coordonatori de daune trebuie sa aiba cunostinte solide despre legea asigurarilor si sa fie capabili sa evalueze corect daunele si sa faca recomandari pentru repararea acestora. Acestia trebuie sa fie capabili sa comunice eficient cu clientii si sa ofere asistenta si consiliere in ceea ce priveste procesul de asigurare.

Model fisa de post: inspector coordonator daune

Fisa de post pentru meseria de inspector coordonator daune


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector coordonator daune, cod COR 241249


Grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

Fisa de post pentru meseria de Inspector Coordonator Daune este urmatoarea:

Titlul postului: Inspector Coordonator Daune

Departament: Departamentul Daune

Raporteaza catre: Managerul Departamentului Daune

Scopul postului: Inspectorul Coordonator Daune are responsabilitatea de a coordona si supraveghea procesul de evaluare si solutionare a cererilor de daune primite de companie, asigurandu-se ca acestea sunt procesate in conformitate cu politicile si procedurile companiei si cu legislatia in vigoare.

Responsabilitati principale:

- Coordonarea si supravegherea procesului de evaluare si solutionare a cererilor de daune primite de companie, asigurandu-se ca acestea sunt procesate in conformitate cu politicile si procedurile companiei si cu legislatia in vigoare.
- Asigurarea ca toate cererile de daune sunt procesate in timp util si cu acuratete, iar clientii sunt informati cu privire la stadiul procesului de solutionare a cererii lor.
- Asigurarea ca toate documentele si informatiile necesare pentru evaluarea si solutionarea cererilor de daune sunt colectate si gestionate in mod corespunzator.
- Colaborarea cu departamentele interne ale companiei, precum si cu furnizorii externi, pentru a asigura o evaluare si solutionare eficienta a cererilor de daune.
- Identificarea si raportarea problemelor si a situatiilor care necesita atentie speciala, precum si propunerea de solutii pentru imbunatatirea procesului de evaluare si solutionare a cererilor de daune.
- Asigurarea ca toate cererile de daune sunt solutionate in conformitate cu politicile si procedurile companiei si cu legislatia in vigoare, iar clientii sunt multumiti de serviciile oferite.

Cerinte:

- Studii superioare finalizate in domeniul asigurarilor sau al managementului de daune.
- Experienta relevanta in domeniul asigurarilor sau al managementului de daune.
- Cunostinte solide despre legislatia in domeniul asigurarilor si al managementului de daune.
- Abilitati excelente de comunicare si negociere.
- Abilitati excelente de coordonare si organizare.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan.
- Atentie la detalii si capacitatea de a analiza informatiile cu precizie.
- Orientare catre client si capacitatea de a construi relatii solide cu acestia.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv.
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera.
- Mediu de lucru placut si dinamic.
- Beneficii suplimentare, precum asigurare medicala privata, tichete de masa, abonament la sala de fitness etc.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 241

  Grupa Minora 241

  Specialisti in domeniul finantelor

  Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

 • COR

  Grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

  Specialistii consultanti din domeniul financiar si al investitiilor dezvolta planuri financiare pentru persoane fizice si organizatii, investesc si administreaza fonduri in numele acestora.

 • COD

  COD COR 241249 - inspector coordonator daune