.

Cod COR inspector culte


Cod COR inspector culte

Cod COR: inspector culte

Cod COR: 263618 - inspector culte


Meseria de inspector culte face parte din grupa de baza: 2636 Specialisti in religie.

Istoria meseriei de inspector culte

Inspectoratul Cultelor a fost fondat in anul 1872, in cadrul Ministerului Cultelor si Educatiei, pentru a asigura protectia si conservarea patrimoniului cultural si religios al Romaniei. Inspectoratul a fost responsabil pentru inspectarea si monitorizarea activitatilor culturale si religioase, precum si pentru asigurarea respectarii legilor si regulilor in vigoare. Inspectorii au fost responsabili pentru inspectarea si monitorizarea activitatilor culturale si religioase, precum si pentru asigurarea respectarii legilor si regulilor in vigoare. Inspectorii au fost responsabili de aplicarea legilor si regulilor in vigoare, precum si de asigurarea respectarii acestora. Inspectorii au fost, de asemenea, responsabili de prevenirea si combaterea abuzurilor si a abuzurilor de putere. Inspectoratul Cultelor a fost desfiintat in anul 1948, in urma schimbarilor politice din Romania.

Model fisa de post: inspector culte

Fisa de post pentru meseria de inspector culte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector culte, cod COR 263618


Grupa de baza: 2636 Specialisti in religie

I. IDENTIFICAREA POSTULUI

Titlu: Inspector Culte

Departament: Administratie

Subordonat: Directorul General

II. SCOPUL POSTULUI

Inspectorul Culte are responsabilitatea de a monitoriza si de a evalua activitatile culturale si religioase din cadrul organizatiei. Acesta trebuie sa asigure respectarea legilor si regulilor culturale si religioase si sa ofere asistenta si consiliere pentru a asigura conformitatea cu acestea.

III. RESPONSABILITatI sI ATRIBUItII

- Monitorizeaza si evalueaza activitatile culturale si religioase din cadrul organizatiei;

- Asigura respectarea legilor si regulilor culturale si religioase;

- Ofera asistenta si consiliere pentru a asigura conformitatea cu acestea;

- Monitorizeaza si evalueaza activitatile culturale si religioase ale organizatiei;

- Asigura respectarea standardelor si procedurilor culturale si religioase;

- Monitorizeaza si evalueaza activitatile culturale si religioase ale organizatiei;

- Asigura conformitatea cu legile si regulile culturale si religioase;

- Ofera asistenta si consiliere pentru a asigura conformitatea cu acestea;

- Monitorizeaza

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2636 Specialisti in religie

  Specialistii in religie perpetueaza traditiile sacre, practicile si credintele religioase. Acestia oficiaza servicii religioase, celebreaza sau administreaza ritualurile unei credinte religioase sau confesionale, ofera indrumare spirituala si morala si indeplinesc alte functii asociate cu practicarea unei religii.

 • COD

  COD COR 263618 - inspector culte