.

Cod COR inspector de specialitate asigurari


Cod COR inspector de specialitate asigurari

Cod COR: inspector de specialitate asigurari

Cod COR: 241242 - inspector de specialitate asigurari


Meseria de inspector de specialitate asigurari face parte din grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.

Istoria meseriei de inspector de specialitate asigurari

Inspectorul de specialitate asigurari este un profesionist care se ocupa de verificarea si evaluarea riscurilor asigurate. Acesta poate fi angajat de o companie de asigurari sau poate lucra independent. Inspectorul de specialitate asigurari poate fi angajat pentru a verifica si evalua riscurile asigurate, precum si pentru a oferi consultanta si asistenta in ceea ce priveste asigurarile. Acesta poate fi angajat pentru a verifica si evalua riscurile asigurate, precum si pentru a oferi consultanta si asistenta in ceea ce priveste asigurarile. Inspectorul de specialitate asigurari poate fi angajat pentru a verifica si evalua riscurile asigurate, precum si pentru a oferi consultanta si asistenta in ceea ce priveste asigurarile. Meseria de inspector de specialitate asigurari a existat de mai mult de un secol, iar in ultimii ani a devenit din ce in ce mai importanta. Inspectorii de specialitate asigurari sunt responsabili pentru verificarea si evaluarea riscurilor asigurate, precum si pentru oferirea de consultanta si asistenta in ceea ce priveste asigurarile. Acestia sunt responsabili pentru a asigura ca asigurarile sunt corecte si adecvate pentru a proteja interesele clientilor si ale companiilor de asigurari.

Model fisa de post: inspector de specialitate asigurari

Fisa de post pentru meseria de inspector de specialitate asigurari


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector de specialitate asigurari, cod COR 241242


Grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

Fisa de post pentru meseria de Inspector de Specialitate Asigurari include urmatoarele informatii:

1. Titlul postului: Inspector de Specialitate Asigurari

2. Departament: Departamentul de Asigurari

3. Scopul postului: Inspectorul de Specialitate Asigurari are ca scop principal verificarea si evaluarea riscurilor asigurate, precum si a documentelor si procedurilor legate de acestea, pentru a se asigura ca acestea sunt conforme cu politicile si procedurile companiei.

4. Responsabilitati principale:

- Verificarea si evaluarea riscurilor asigurate, precum si a documentelor si procedurilor legate de acestea, pentru a se asigura ca acestea sunt conforme cu politicile si procedurile companiei.
- Identificarea si raportarea riscurilor si problemelor legate de asigurari, precum si furnizarea de solutii pentru acestea.
- Asigurarea respectarii legislatiei si a politicilor si procedurilor companiei in ceea ce priveste asigurarile.
- Colaborarea cu alte departamente si cu clientii pentru a asigura o buna comunicare si o solutie rapida a problemelor.
- Participarea la dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri noi in ceea ce priveste asigurarile.

5. Cerinte de calificare:

- Studii superioare in domeniul asigurarilor sau experienta relevanta in domeniu.
- Cunostinte solide despre legislatia si politicile de asigurari.
- Abilitati excelente de comunicare si negociere.
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si cu clientii.
- Capacitatea de a identifica si rezolva problemele legate de asigurari.
- Abilitati bune de organizare si planificare.

6. Conditii de munca:

- Program de lucru normal, de luni pana vineri.
- Posibilitatea de a lucra in afara programului normal, in functie de necesitatile companiei.
- Posibilitatea de a calatori in tara sau in strainatate pentru a verifica riscurile asigurate.
- Mediul de lucru este de birou, dar poate fi necesara vizitarea clientilor sau a altor locatii pentru a verifica riscurile asigurate.

Aceasta fisa de post pentru Inspector de Specialitate Asigurari poate fi utilizata de catre companiile care doresc sa angajeze un astfel de specialist si sa defineasca clar responsabilitatile si cerintele de calificare pentru acest post.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 241

  Grupa Minora 241

  Specialisti in domeniul finantelor

  Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

 • COR

  Grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

  Specialistii consultanti din domeniul financiar si al investitiilor dezvolta planuri financiare pentru persoane fizice si organizatii, investesc si administreaza fonduri in numele acestora.

 • COD

  COD COR 241242 - inspector de specialitate asigurari