.

Cod COR inspector de specialitate ecolog


Cod COR inspector de specialitate ecolog

Cod COR: inspector de specialitate ecolog

Cod COR: 213302 - inspector de specialitate ecolog


Meseria de inspector de specialitate ecolog face parte din grupa de baza: 2133 Specialisti in domeniul protectiei mediului.

Istoria meseriei de inspector de specialitate ecolog

ica Inspectorii de specialitate ecologica sunt persoane care au ca scop protejarea mediului si a resurselor naturale. Acestia sunt responsabili pentru monitorizarea si evaluarea impactului activitatilor umane asupra mediului si pentru aplicarea legilor si regulilor de protectie a mediului. Meseria de inspector de specialitate ecologica a luat nastere in anii 1970, cand au fost create primele legi si reguli de protectie a mediului. Acestia au fost responsabili pentru monitorizarea si evaluarea impactului activitatilor umane asupra mediului si pentru aplicarea legilor si regulilor de protectie a mediului. In prezent, inspectorii de specialitate ecologica sunt responsabili pentru monitorizarea si evaluarea impactului activitatilor umane asupra mediului si pentru aplicarea legilor si regulilor de protectie a mediului. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea publicului despre protectia mediului si pentru a promova practici ecologice responsabile.

Model fisa de post: inspector de specialitate ecolog

Fisa de post pentru meseria de inspector de specialitate ecolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector de specialitate ecolog, cod COR 213302


Grupa de baza: 2133 Specialisti in domeniul protectiei mediului

Fisa postului pentru meseria de Inspector de specialitate ecologic este un document care descrie in detaliu atributiile si responsabilitatile acestui post. Iata un posibil exemplu de fisa a postului pentru un Inspector de specialitate ecologic:

Titlul Postului: Inspector de Specialitate Ecologic

Descrierea Postului:

Inspectorul de specialitate ecologic este responsabil pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor umane care ar putea avea impact asupra mediului inconjurator. Acesta poate lucra in cadrul autoritatilor de mediu sau al organizatiilor non-guvernamentale.

Responsabilitati:

Monitorizeaza activitatile umane care ar putea avea un impact asupra mediului inconjurator, inclusiv: constructia de cladiri si infrastructura, agricultura, silvicultura, dezvoltarea urbana si exploatarea resurselor naturale;
Verifica daca aceste activitati respecta normele si reglementarile privind protectia mediului inconjurator;
Efectueaza inspectii si verificari ale documentelor si a altor informatii relevante pentru a evalua impactul activitatilor asupra mediului inconjurator;
inregistreaza si raporteaza constatarile si recomandarile in conformitate cu procedurile interne si legale;
Participa la dezvoltarea si implementarea politicilor si reglementarilor privind protectia mediului.

  • 2

    Grupa Majora 2

    Specialisti in diverse domenii de activitate

    Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

  • 21

    Subgrupa Majora 21

    Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

    Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

  • 213

    Grupa Minora 213

    Specialisti in stiintele vietii

    Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

  • COR

    Grupa de baza 2133 Specialisti in domeniul protectiei mediului

    Specialistii in domeniul protectiei mediului studiaza si evalueaza efectele asupra mediului ale activitatii umane, cum ar fi poluarea aerului, a apei si poluarea fonica, contaminarea solului, schimbarile climatice, efectele deseurilor toxice, precum si epuizarea si degradarea resurselor naturale. Acestia dezvolta planuri si solutii pentru a proteja, conserva, restaura, reduce si a preveni deteriorarea continua a mediului.

  • COD

    COD COR 213302 - inspector de specialitate ecolog