.

Cod COR inspector de specialitate farmacolog


Cod COR inspector de specialitate farmacolog

Cod COR: inspector de specialitate farmacolog

Cod COR: 213127 - inspector de specialitate farmacolog


Meseria de inspector de specialitate farmacolog face parte din grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati.

Istoria meseriei de inspector de specialitate farmacolog

ica Istoria meseriei de inspector de specialitate farmacologica se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anul 1820, inspectorii de specialitate farmacologica au fost angajati pentru a verifica calitatea medicamentelor si a produselor farmaceutice. Acestia au fost responsabili pentru inspectarea fabricilor si a laboratoarelor farmaceutice, precum si pentru verificarea produselor farmaceutice si a medicamentelor. In anii 1950, inspectorii de specialitate farmacologica au fost responsabili pentru aplicarea legilor si reglementarilor privind produsele farmaceutice si medicamentele. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru aplicarea standardelor de calitate si pentru a asigura ca produsele farmaceutice si medicamentele sunt sigure si eficiente. In prezent, inspectorii de specialitate farmacologica sunt responsabili pentru inspectarea fabricilor si laboratoarelor farmaceutice, precum si pentru verificarea produselor farmaceutice si a medicamentelor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru aplicarea standardelor de calitate si pentru a asigura ca produsele farmaceutice si medicamentele sunt sigure si eficiente.

Model fisa de post: inspector de specialitate farmacolog

Fisa de post pentru meseria de inspector de specialitate farmacolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector de specialitate farmacolog, cod COR 213127


Grupa de baza: 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

Postul de inspector de specialitate farmacolog presupune realizarea activitatilor de control si verificare a calitatii medicamentelor, produselor si substantelor utilizate in industria farmaceutica. Persoana care ocupa aceasta pozitie trebuie sa fie familiarizata cu normele si standardele internationale aplicabile in domeniu si sa aiba o buna cunoastere a procedurilor de control.

Responsabilitati:

Efectuarea de verificari periodice ale productiei si a proceselor de fabricatie a medicamentelor si a produselor farmaceutice pentru a se asigura ca acestea respecta cerintele de calitate si de siguranta;
Monitorizarea lantului de aprovizionare, de la materiile prime utilizate la produsele finite, pentru a se asigura ca acestea sunt autentice, conforme si sigure pentru utilizare;
Elaborarea de rapoarte si documentatii legate de activitatea de control, inclusiv rapoarte de inspectie si documente privind calitatea;
Colaborarea cu alte departamente din companie, precum cel de cercetare si dezvoltare sau cel de asigurare a calitatii, pentru a asigura o abordare integrata a procesului de control si dezvoltare a medicamentelor;
Identificarea si raportarea eventualelor probleme de calitate sau a deficientelor in procesele de fabricatie, precum si sugerarea de solutii pentru imbunatatirea acestora.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul farmaceutic sau a unei discipline inrudite, cu o pregatire specializata in domeniul controlului calitatii si al verificarii;
Experienta relevanta in domeniul farmaceutic si in controlul calitatii;
Cunoasterea legislatiei si a reglementarilor aplicabile in domeniul farmaceutic;
Abilitati excelente de comunicare si colaborare;
Abilitatea de a lucra independent si de a lua decizii responsabile;
Orientarea catre calitate si siguranta;
Abilitatea de a gestiona multiple sarcini simultan si de a respecta termenele limita.
Sarcinile si cerintele specifice ale postului pot varia in functie de companie si de industria farmaceutica in care se lucreaza.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 213

  Grupa Minora 213

  Specialisti in stiintele vietii

  Specialistii in stiintele vietii aplica cunostintele acumulate din cercetarea vietii oamenilor, animalelor si plantelor si interactiunilor lor cu fiecare si cu mediul inconjurator pentru a dezvolta noi cunostinte, a imbunatati productia agricola si forestiera si a rezolva problemele privind sanatatea umana si cele ale mediului inconjurator.

 • COR

  Grupa de baza 2131 Biologi, botanisti, zoologi si asimilati

  Biologii, botanistii, zoologii si asimilatii studiaza organismele vii si interactiunile dintre ele si cu mediul inconjurator si aplica aceste cunostinte pentru a rezolva problemele privind sanatatea umana si ale mediului inconjurator. Acestia lucreaza in domenii diverse, cum ar fi botanica, zoologie, ecologie, biologie marina, genetica, imunologie, farmacologie, toxicologie, fiziologie, bacteriologie si virusologie.

 • COD

  COD COR 213127 - inspector de specialitate farmacolog