Cod COR: 242404 - inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala
Meseria de inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala face parte din grupa de baza: 2424 Specialisti in formarea si dezvoltarea personalului.
Istoria meseriei de inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala se remarca prin evolutia sa de-a lungul anilor. Incepand cu anii '50, inspectorii de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala au fost responsabili pentru identificarea si selectarea candidatilor potriviti pentru posturi specifice. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru evaluarea si formarea candidatilor selectati. In anii '70, inspectorii de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea si implementarea de programe de formare si evaluare profesionala. Acestia au fost responsabili pentru identificarea nevoilor de formare si evaluare ale angajatilor si pentru dezvoltarea si implementarea programelor adecvate. In anii '90, inspectorii de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala au inceput sa se concentreze pe dezvoltarea si implementarea de programe de selectie profesionala. Acestia au fost responsabili pentru identificarea nevoilor de selectie ale angajatorilor si pentru dezvoltarea si implementarea programelor adecvate. In prezent, inspectorii de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala sunt responsabili pentru identificarea nevoilor de formare, evaluare si selectie ale angajatorilor si pentru dezvoltarea si implementarea programelor adecvate.
Fisa de post pentru meseria de inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inspector de specialitate formare, evaluare si selectie profesionala, cod COR 242404
Fisa de post pentru meseria de Inspector de Specialitate Formare, Evaluare si Selectie Profesionala este un document care descrie responsabilitatile, sarcinile si cerintele pentru aceasta pozitie. Aceasta fisa de post este esentiala pentru a asigura ca candidatii potriviti sunt selectati pentru aceasta pozitie si pentru a asigura ca angajatii actuali sunt constienti de asteptarile si responsabilitatile lor.
Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si dezvoltare profesionala pentru angajati
- Evaluarea performantei angajatilor si identificarea nevoilor de dezvoltare
- Dezvoltarea si implementarea proceselor de selectie si recrutare a angajatilor
- Furnizarea de consultanta si suport pentru managerii de departamente in ceea ce priveste dezvoltarea si evaluarea angajatilor
- Monitorizarea si raportarea performantei angajatilor si a programelor de formare si dezvoltare profesionala
Sarcini:
- Dezvoltarea si implementarea programelor de formare si dezvoltare profesionala pentru angajati
- Identificarea nevoilor de dezvoltare a angajatilor si dezvoltarea planurilor de dezvoltare individuala
- Evaluarea performantei angajatilor si furnizarea de feedback si suport pentru imbunatatirea performantei
- Dezvoltarea si implementarea proceselor de selectie si recrutare a angajatilor
- Furnizarea de consultanta si suport pentru managerii de departamente in ceea ce priveste dezvoltarea si evaluarea angajatilor
- Monitorizarea si raportarea performantei angajatilor si a programelor de formare si dezvoltare profesionala
Cerinte:
- Experienta relevanta in formare, evaluare si selectie profesionala
- Cunostinte solide despre procesele de formare si dezvoltare profesionala
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu angajatii si managerii de departamente
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alti colegi si departamente
Aceasta fisa de post pentru Inspector de Specialitate Formare, Evaluare si Selectie Profesionala este esentiala pentru a asigura ca angajatii sunt constienti de asteptarile si responsabilitatile lor si pentru a asigura ca candidatii potriviti sunt selectati pentru aceasta pozitie.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul administrativ-comercial
Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.
Specialisti in domeniul administrativ
Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.
Specialistii in formarea si dezvoltarea personalului planifica, dezvolta, implementeaza si evalueaza programele de formare si dezvoltare, pentru a se asigura ca atat echipa de management, cat si personalul isi insusesc abilitatile si dezvolta competentele cerute de catre organizatie pentru a realiza obiectivele organizationale.