.

Cod COR inspector de stat sef


Cod COR inspector de stat sef

Cod COR: inspector de stat sef

Cod COR: 111212 - inspector de stat sef


Meseria de inspector de stat sef face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de inspector de stat sef

Inspectorul de stat sef este o profesie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta profesie a fost creata pentru a ajuta guvernul sa monitorizeze si sa reglementeze activitatile economice si sociale. Inspectorii de stat sef au fost responsabili pentru inspectarea si verificarea bunurilor si serviciilor, precum si pentru aplicarea legilor si regulilor. Acestia au fost, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca produsele si serviciile oferite de companii erau de calitate si conforme cu standardele guvernamentale. Inspectorii de stat sef au fost, de asemenea, responsabili pentru a investiga si a preveni frauda si alte activitati ilegale. In prezent, inspectorii de stat sef sunt responsabili pentru a asigura ca produsele si serviciile oferite de companii sunt sigure si conforme cu standardele guvernamentale.

Model fisa de post: inspector de stat sef

Fisa de post pentru meseria de inspector de stat sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector de stat sef, cod COR 111212


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Iata o posibila fisa de post pentru Inspector de Stat sef:

Titlu post: Inspector de Stat sef

Descrierea postului:

Inspectorul de Stat sef este responsabil pentru supravegherea si monitorizarea respectarii legilor si reglementarilor in domeniul atribuit de institutia publica. El/ea coordoneaza o echipa de inspectori si asigura raportarea catre conducerea institutiei.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Conduce si coordoneaza activitatea inspectoriilor din domeniul atribuit de institutia publica
- Asigura supravegherea si monitorizarea respectarii legilor si reglementarilor in domeniul atribuit de institutia publica
- Furnizeaza recomandari de imbunatatire a respectarii legilor si reglementarilor
- Asigura formarea si dezvoltarea competentelor profesionale ale echipei de inspectori
- Colaboreaza cu alte institutii si organizatii pentru a promova respectarea legilor si reglementarilor
- Asigura raportarea periodica catre conducerea institutiei si alte parti interesate cu privire la activitatea de supraveghere si monitorizare a respectarii legilor si reglementarilor
- Participa la dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru imbunatatirea activitatii de supraveghere si monitorizare

Cerinte:

- Diploma universitara in drept, administratie publica sau domeniul relevant
- Experienta anterioara in munca de inspectorat
- Cunoasterea profunda a legilor si reglementarilor in domeniul atribuit de institutia publica
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea
- Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este de preferat
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Inspector de Stat sef. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COD

  COD COR 111212 - inspector de stat sef