.

Cod COR inspector exploatare postala


Cod COR inspector exploatare postala

Cod COR: inspector exploatare postala

Cod COR: 352205 - inspector exploatare postala


Meseria de inspector exploatare postala face parte din grupa de baza: 3522 Tehnicieni in transporturi, posta si telecomunicatii.

Istoria meseriei de inspector exploatare postala

Istoria meseriei de inspector de exploatare postala se intinde pe o perioada de peste 100 de ani. Incepand cu anul 1883, Inspectoratul General al Postelor a fost creat pentru a asigura o exploatare eficienta a serviciilor postale. Inspectorii de exploatare postala au fost responsabili pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor postale, precum si pentru asigurarea conformitatii cu regulile si reglementarile postale. In anii 1950, Inspectoratul General al Postelor a fost restructurat si a devenit Oficiul Postal National, care a fost responsabil pentru reglementarea si monitorizarea serviciilor postale. Inspectorii de exploatare postala au fost responsabili pentru asigurarea conformitatii cu regulile si reglementarile postale, precum si pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor postale. In prezent, inspectorii de exploatare postala sunt responsabili pentru asigurarea conformitatii cu regulile si reglementarile postale, precum si pentru monitorizarea si evaluarea activitatilor postale.

Model fisa de post: inspector exploatare postala

Fisa de post pentru meseria de inspector exploatare postala


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector exploatare postala, cod COR 352205


Grupa de baza: 3522 Tehnicieni in transporturi, posta si telecomunicatii

Titlul postului: Inspector exploatare postala

Descrierea postului:

Inspectorul de exploatare postala este responsabil pentru monitorizarea si asigurarea bunei functionari a serviciilor postale intr-o anumita zona geografica. Acesta trebuie sa se asigure ca toate serviciile postale sunt livrate la timp si in conditii optime, iar clientii sunt multumiti de serviciile oferite.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si asigurarea bunei functionari a serviciilor postale intr-o anumita zona geografica
- Verificarea si asigurarea respectarii procedurilor si standardelor de calitate in ceea ce priveste livrarea corespondentei si a pachetelor
- Identificarea si solutionarea problemelor legate de livrarea corespondentei si a pachetelor
- Asigurarea unei comunicari eficiente cu clientii si cu echipa de lucru
- ntocmirea rapoartelor si a documentelor necesare pentru raportarea activitatii desfasurate
- Participarea la instruiri si training-uri pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile

Cerinte:

- Studii superioare finalizate in domeniul economic sau tehnic
- Experienta in domeniul postal sau intr-un domeniu similar
- Cunostinte solide in ceea ce priveste procedurile si standardele de calitate in domeniul postal
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona situatii de criza
- Abilitati de planificare si organizare a activitatii
- Cunostinte de operare a calculatorului si a programelor de birou

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele pentru postul de inspector de exploatare postala. n functie de companie si de specificul activitatii, acestea pot varia. nsa, in general, acest post presupune o mare responsabilitate si o atentie deosebita la detalii.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 35

  Subgrupa Majora 35

  Tehnicieni in informatica si comunicatii

  Tehnicienii in informatica si comunicatii furnizeaza sprijin pentru functionarea zilnica a sistemelor informatice, sistemelor si retelelor de comunicatii si indeplinesc sarcini tehnice referitoare la telecomunicatii, difuzarea de imagini si sunet, precum si alte tipuri de semnale de telecomunicatii (terestre, marine sau aeriene).

 • 352

  Grupa Minora 352

  Tehnicieni in domeniul telecomunicatiilor si al radiodifuziunii si televiziunii

  Tehnicienii din domeniul telecomunicatiilor, al radiodifuziunii si televiziunii controleaza functionarea tehnica a echipamentelor pentru a inregistra si edita imaginile si sunetul si pentru transmiterea pentru emisiunile prin radio si televiziune a imaginilor si sunetelor, precum si a altor tipuri de semnale de telecomunicatii terestre, marine sau aeriene, indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si pe cele legate de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii.

 • COR

  Grupa de baza 3522 Tehnicieni in transporturi, posta si telecomunicatii

  Tehnicienii in transporturi, posta si telecomunicatii indeplinesc sarcini tehnice legate de cercetarea in ingineria telecomunicatiilor, precum si de proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea sistemelor de telecomunicatii, din posta si transporturi.

 • COD

  COD COR 352205 - inspector exploatare postala