.

Cod COR inspector general de banca


Cod COR inspector general de banca

Cod COR: inspector general de banca

Cod COR: 241223 - inspector general de banca


Meseria de inspector general de banca face parte din grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor.

Istoria meseriei de inspector general de banca

Inspectorul general de banca este un profesionist care se ocupa de auditarea si evaluarea activitatilor bancare. Acesta are responsabilitatea de a verifica si monitoriza activitatile bancare pentru a asigura conformitatea cu legile si regulile bancare. Inspectorul general de banca poate fi angajat de o banca sau poate lucra pentru o firma de audit externa. Meseria de inspector general de banca a luat nastere in anii 1950, cand bancile au inceput sa se extinda si sa se dezvolte. Acest lucru a necesitat o mai mare atentie si monitorizare a activitatilor bancare. Inspectorii generali de banca au fost angajati pentru a verifica si monitoriza activitatile bancare si pentru a asigura conformitatea cu legile si regulile bancare. In prezent, inspectorii generali de banca sunt responsabili pentru auditarea si evaluarea activitatilor bancare si pentru a asigura conformitatea cu legile si regulile bancare. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru identificarea si raportarea oricaror probleme sau riscuri potentiale. Inspectorii generali de banca sunt, de asemenea, responsabili pentru a asigura ca bancile sunt in conformitate cu standardele de contabilitate si raportare.

Model fisa de post: inspector general de banca

Fisa de post pentru meseria de inspector general de banca


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector general de banca, cod COR 241223


Grupa de baza: 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

Titlul postului: Inspector General de Banca

Descrierea postului:

Inspectorul General de Banca este responsabil pentru supravegherea si monitorizarea activitatilor bancare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu reglementarile si politicile interne ale bancii. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a industriei bancare si a reglementarilor aplicabile, precum si o abilitate deosebita de a analiza si interpreta date financiare.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si evaluarea activitatilor bancare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu reglementarile si politicile interne ale bancii
- Identificarea si raportarea riscurilor bancare si a problemelor de conformitate
- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru a asigura conformitatea cu reglementarile si politicile interne ale bancii
- Furnizarea de consultanta si asistenta in ceea ce priveste reglementarile si politicile interne ale bancii
- Colaborarea cu alte departamente ale bancii pentru a asigura o abordare integrata a conformitatii
- Participarea la audituri interne si externe si la alte evaluari ale conformitatii
- Furnizarea de rapoarte si prezentari pentru conducerea bancii si pentru autoritatile de reglementare

Cerinte:

- Licenta in finante, economie sau o disciplina similara
- Experienta anterioara in domeniul bancar sau al conformitatii
- Cunoasterea reglementarilor bancare si a politicilor interne ale bancii
- Abilitati excelente de analiza si interpretare a datelor financiare
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona multiple sarcini simultan
- Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente ale bancii

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cadrul bancii
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta este o descriere generala a postului de Inspector General de Banca si nu trebuie considerata exhaustiva. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de nevoile si politicile interne ale bancii.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 241

  Grupa Minora 241

  Specialisti in domeniul finantelor

  Specialistii din domeniul finantelor planifica, dezvolta, organizeaza, administreaza, investesc, gestioneaza si coordoneaza analizele cantitative fie ale sistemelor financiare de contabilitate, fie ale fondurilor pentru persoane fizice, unitati si institutii publice sau private.

 • COR

  Grupa de baza 2412 Specialisti consultanti in domeniul financiar si al investitiilor

  Specialistii consultanti din domeniul financiar si al investitiilor dezvolta planuri financiare pentru persoane fizice si organizatii, investesc si administreaza fonduri in numele acestora.

 • COD

  COD COR 241223 - inspector general de banca