.

Cod COR inspector metrolog


Cod COR inspector metrolog

Cod COR: inspector metrolog

Cod COR: 335901 - inspector metrolog


Meseria de inspector metrolog face parte din grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de inspector metrolog

Inspectorul metrolog este un profesionist care se ocupa de verificarea si certificarea produselor si serviciilor in conformitate cu standardele de metrologie. Metrologie este o ramura a stiintei care se ocupa de masurarea si verificarea dimensiunilor si a altor caracteristici ale produselor si serviciilor. Inspectorul metrolog se ocupa de verificarea produselor si serviciilor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de metrologie. Meseria de inspector metrolog a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand a fost introdusa in Franta. in acea perioada, inspectorii metrologi au fost responsabili de verificarea produselor si serviciilor pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de metrologie. De-a lungul anilor, meseria de inspector metrolog s-a dezvoltat si s-a diversificat, astfel incat astazi inspectorii metrologi sunt responsabili de verificarea produselor si serviciilor in conformitate cu standardele de metrologie si de certificarea acestora.

Model fisa de post: inspector metrolog

Fisa de post pentru meseria de inspector metrolog


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector metrolog, cod COR 335901


Grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Inspector Metrolog

Descrierea postului:

Inspectorul metrolog este responsabil pentru asigurarea calitatii si preciziei masuratorilor in cadrul unei organizatii. Acesta trebuie sa verifice si sa calibreze instrumentele de masurare, sa efectueze inspectii si sa raporteze rezultatele. Inspectorul metrolog trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul metrologiei si sa fie capabil sa lucreze cu instrumente de masurare sofisticate.

Responsabilitati:

- Verificarea si calibrarea instrumentelor de masurare
- Efectuarea inspectiilor si a testelor de calitate
- Raportarea rezultatelor si a problemelor identificate
- Dezvoltarea si implementarea procedurilor de calitate
- Asigurarea conformitatii cu standardele de calitate si reglementarile legale
- Colaborarea cu departamentele de productie si de inginerie pentru a asigura calitatea produselor si proceselor
- Participarea la proiecte de imbunatatire a calitatii si a proceselor

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul metrologiei sau o experienta relevanta in domeniu
- Cunostinte solide in domeniul metrologiei si a instrumentelor de masurare
- Abilitati excelente de comunicare si de lucru in echipa
- Capacitatea de a lucra cu instrumente de masurare sofisticate
- Capacitatea de a interpreta si de a analiza datele de masurare
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si a standardelor de calitate
- Capacitatea de a dezvolta si de a implementa proceduri de calitate
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si stimulant
- Asigurare medicala privata
- Program de lucru flexibil
- Bonusuri si beneficii suplimentare

Aceasta este o descriere generala a postului de inspector metrolog. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in alta parte in grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic. De exemplu, grupa include inspectorii din domeniile agriculturii, pisciculturii, silviculturii, salarizarii, precum si din domeniul metrologiei.

 • COD

  COD COR 335901 - inspector metrolog