.

Cod COR inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala


Cod COR inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala

Cod COR: inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala

Cod COR: 335401 - inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala


Meseria de inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala face parte din grupa de baza: 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii.

Istoria meseriei de inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala

Istoria meseriei de inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anul 1883, cand a fost creata prima lege privind asigurarile sociale, aceasta profesie a evoluat si s-a dezvoltat in mod constant. In anii 1920, au fost create primele inspectorate de asigurari sociale, care au fost responsabile de monitorizarea si implementarea legilor privind asigurarile sociale. In anii 1950, au fost create inspectoratele de pensii, care au fost responsabile de monitorizarea si implementarea legilor privind pensiile. In anii 1970, au fost create inspectoratele de asistenta sociala, care au fost responsabile de monitorizarea si implementarea legilor privind asistenta sociala. In prezent, inspectorii pensii, asigurari sociale si asistenta sociala sunt responsabili pentru monitorizarea si implementarea legilor privind aceste domenii, precum si pentru asigurarea ca acestea sunt respectate.

Model fisa de post: inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala

Fisa de post pentru meseria de inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala, cod COR 335401


Grupa de baza: 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii

Titlul postului: Inspector Pensii, Asigurari Sociale si Asistenta Sociala

Descrierea postului:

Inspectorul de pensii, asigurari sociale si asistenta sociala este responsabil pentru monitorizarea si evaluarea programelor de asistenta sociala si de pensii, precum si pentru asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in domeniu. Acesta trebuie sa aiba cunostinte solide despre legislatia in domeniul pensiilor si asigurarilor sociale, precum si despre programele de asistenta sociala disponibile.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si evaluarea programelor de asistenta sociala si de pensii
- Asigurarea respectarii legilor si reglementarilor in domeniu
- Verificarea eligibilitatii beneficiarilor de pensii si asistenta sociala
- Intocmirea si verificarea documentelor necesare pentru acordarea pensiilor si asistentei sociale
- Asistarea beneficiarilor in procesul de solicitare si acordare a pensiilor si asistentei sociale
- Colaborarea cu alte institutii si organizatii pentru a imbunatati programele de asistenta sociala si de pensii
- Participarea la sedinte si intalniri cu alte departamente si institutii pentru a discuta problemele legate de pensii si asigurari sociale
- Actualizarea cunostintelor despre legislatia in domeniul pensiilor si asigurarilor sociale

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul economic sau juridic
- Experienta relevanta in domeniul pensiilor si asigurarilor sociale
- Cunostinte solide despre legislatia in domeniul pensiilor si asigurarilor sociale
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu beneficiarii si alte institutii
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si institutii
- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu termene limita stranse
- Cunostinte de operare PC (Microsoft Office, Internet)

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de Inspector Pensii, Asigurari Sociale si Asistenta Sociala. Candidatii interesati trebuie sa aiba cunostinte solide despre legislatia in domeniul pensiilor si asigurarilor sociale, precum si experienta relevanta in domeniu. De asemenea, trebuie sa aiba abilitati excelente de comunicare si relationare cu beneficiarii si alte institutii, precum si capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si institutii.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii

  Inspectorii guvernamentali in acordarea de licente, permise si autorizatii examineaza cererile pentru licentele de export sau import de marfuri, infiintarea de firme, construirea de case ori alte structuri sau pentru obtinerea de pasapoarte, determina eligibilitatea cererilor pentru eliberarea de licente ori pasapoarte si identifica conditiile sau restrictiile specifice care urmeaza a fi anexate licentelor emise, cazurile exceptionale ori importante fiind trimise catre functionari guvernamentali superiori sau directorilor.

 • COD

  COD COR 335401 - inspector pensii, asigurari sociale si asistenta sociala