Cod COR: 315304 - inspector pilotaj
Meseria de inspector pilotaj face parte din grupa de baza: 3153 Piloti de avioane si alti specialisti asimilati.
Inspectorul pilotajului este o profesie veche, care se remarca prin inspectarea si verificarea navigatiei si a altor activitati maritime. Aceasta profesie a fost introdusa in secolul al XVIII-lea, cand inspectori de pilotaj au fost angajati pentru a verifica navigatia si a asigura siguranta navigatiei. Acestia au fost responsabili de inspectarea si verificarea navigatiei, precum si de asigurarea sigurantei navigatiei. Inspectorii de pilotaj au fost, de asemenea, responsabili de inspectarea si verificarea porturilor si a altor facilitati maritime. Acestia au fost, de asemenea, responsabili de inspectarea si verificarea navei si a echipajului, precum si de asigurarea sigurantei navigatiei. In prezent, inspectorii de pilotaj sunt responsabili de inspectarea si verificarea navigatiei, precum si de asigurarea sigurantei navigatiei. Acestia sunt, de asemenea, responsabili de inspectarea si verificarea porturilor si a altor facilitati maritime.
Fisa de post pentru meseria de inspector pilotaj
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inspector pilotaj, cod COR 315304
Titlul postului: Inspector pilotaj
Descrierea postului:
Inspectorul de pilotaj este responsabil pentru supravegherea si evaluarea activitatilor de pilotaj ale pilotilor si a altor membri ai echipajului de zbor. Acesta trebuie sa se asigure ca toate activitatile de pilotaj sunt efectuate in conformitate cu reglementarile si standardele de siguranta aeronautica.
Responsabilitati:
- Supravegherea si evaluarea activitatilor de pilotaj ale pilotilor si a altor membri ai echipajului de zbor
- Verificarea si aprobarea planurilor de zbor
- Verificarea si aprobarea documentelor de zbor, cum ar fi rapoartele de zbor si jurnalele de bord
- Verificarea si aprobarea instruirii si calificarii pilotilor si a altor membri ai echipajului de zbor
- Investigarea incidentelor si accidentelor de aviatie si elaborarea rapoartelor de investigatie
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta aeronautica
- Colaborarea cu alte departamente si organizatii pentru a asigura siguranta zborurilor
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul aviatiei si a pilotajului
- Cunostinte solide despre reglementarile si standardele de siguranta aeronautica
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si colegii
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a lua decizii rapide si eficiente
- Abilitati bune de analiza si rezolvare a problemelor
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente si organizatii
Educatie:
- Diploma de licenta in domeniul aviatiei sau o diploma echivalenta
- Certificare de inspector de pilotaj sau o certificare echivalenta
Salariu:
Salariul pentru un inspector de pilotaj poate varia in functie de experienta si calificarile individuale, precum si de locatia si dimensiunea companiei. n general, salariul mediu pentru un inspector de pilotaj este de aproximativ 60.000 - 80.000 de dolari pe an.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Controlori si operatori pentru trafic naval si aerian
Controlorii si operatorii pentru trafic naval si aerian comanda si navigheaza nave si aeronave, indeplinesc activitati tehnice pentru a asigura deplasarea sigura si eficienta, dezvolta sisteme electrice, electromecanice si de control computerizat al aerului.
Pilotii de avioane si alti specialisti asimilati controleaza functionarea echipamentului mecanic, electric si electronic cu scopul de a pilota aeronave pentru transportul de pasageri, posta si marfa si efectueaza sarcini similare inainte de zbor si in timpul zborului.