.

Cod COR inspector protectie civila


Cod COR inspector protectie civila

Cod COR: inspector protectie civila

Cod COR: 121303 - inspector protectie civila


Meseria de inspector protectie civila face parte din grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii.

Istoria meseriei de inspector protectie civila

Inspectoratul de Protectie Civila (IPC) a fost fondat in anul 1881, in cadrul Ministerului de Interne al Romaniei, cu scopul de a asigura protectia cetatenilor si a bunurilor lor. Acesta a fost primul serviciu de protectie civila din tara noastra si a fost creat pentru a raspunde nevoilor de protectie si securitate ale populatiei. Inspectoratul a fost responsabil pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta, precum si pentru asigurarea protectiei cetatenilor si bunurilor lor. Inspectoratul a fost responsabil de pregatirea si implementarea planurilor de protectie civila si de asigurarea unei bune comunicari intre autoritatile locale si centrale. Inspectoratul a fost, de asemenea, responsabil de pregatirea si implementarea planurilor de protectie civila si de asigurarea unei bune comunicari intre autoritatile locale si centrale. In prezent, Inspectoratul de Protectie Civila este responsabil pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de urgenta, precum si pentru asigurarea protectiei cetatenilor si bunurilor lor.

Model fisa de post: inspector protectie civila

Fisa de post pentru meseria de inspector protectie civila


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector protectie civila, cod COR 121303


Grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

Iata o posibila fisa de post pentru un Inspector de Protectie Civila:

## Titlu post: Inspector de Protectie Civila

## Scopul postului:

Inspectorul de Protectie Civila are responsabilitatea de a monitoriza si de a asigura conformitatea cu normele si reglementarile aplicabile in materie de protectie civila, de a coordona si de a implementa masuri de prevenire si reducere a riscurilor si de a imbunatati capacitatea organizatiei de a gestiona situatii de urgenta.

## Responsabilitati:

- Monitorizarea si implementarea politicilor si reglementarilor aplicabile in domeniul protectiei civile;
- Evaluarea riscurilor si implementarea masurilor de prevenire si reducere a riscurilor in cadrul organizatiei;
- Dezvoltarea si implementarea planurilor si procedurilor de gestionare a situatiilor de urgenta;
- Identificarea si furnizarea de instruire si formare adecvata pentru membrii organizatiei si pentru public, in ceea ce priveste masurile de protectie civila;
- Coordonarea cu autoritatile si institutiile relevante in cazul unor situatii de urgenta sau a unor evenimente speciale;
- Participarea la exercitii de pregatire si la simulari de situatii de urgenta, pentru a imbunatati capacitatea organizatiei de a gestiona situatii de urgenta.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul protectiei civile, inginerie, sau intr-un domeniu relevant;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor si politicilor de protectie civila;
- Experienta anterioara in domeniul protectiei civile sau a gestionarii situatiilor de urgenta;
- Capacitatea de a identifica riscuri potentiale si de a dezvolta strategii adecvate de prevenire si reducere a riscurilor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a actiona in mod rapid si decisiv in situatii de urgenta si de a lua decizii sub presiune.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Inspector de Protectie Civila, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

  Conducatorii in domeniul politicilor si al planificarii organizeaza, conduc, planifica si coordoneaza activitatile de consultanta/consiliere politica si planificare strategica in cadrul Guvernului sau pentru organizatii nonguvernamentale si agentii din sectorul privat ori gestioneaza activitatile intreprinderilor care furnizeaza servicii de politica si planificare strategica.

 • COD

  COD COR 121303 - inspector protectie civila