Cod COR: 214953 - inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe
Meseria de inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe face parte din grupa de baza: 2149 Ingineri si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.
Istoria meseriei de inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. Meseria a aparut in anii 1960, ca o necesitate de a gestiona si monitoriza mijloacele fixe si materialele folosite in cadrul unei companii. Inspectorii/referentii in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe au fost responsabili de monitorizarea si gestionarea inventarului, precum si de asigurarea ca toate materialele si mijloacele fixe sunt utilizate in mod eficient si eficace. In anii 1970, inspectorii/referentii in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe au inceput sa utilizeze tehnologia pentru a monitoriza si gestiona inventarul, ceea ce a facut ca aceasta meserie sa devina mai eficienta si mai eficace. In prezent, inspectorii/referentii in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe sunt responsabili de monitorizarea si gestionarea inventarului, precum si de asigurarea ca toate materialele si mijloacele fixe sunt utilizate in mod eficient si eficace.
Fisa de post pentru meseria de inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe, cod COR 214953
Fisa de post pentru inspector/referent in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe
Descrierea postului:
Inspectorul/referentul in gestiunea materialelor si mijloacelor fixe este responsabil pentru monitorizarea si gestionarea stocurilor de materiale si mijloace fixe ale organizatiei. Acesta trebuie sa asigure ca toate achizitiile si transferurile de materiale si mijloace fixe sunt inregistrate si actualizate in sistemul de gestiune al organizatiei. De asemenea, trebuie sa se asigure ca toate activitatile de inventariere sunt efectuate in mod regulat si ca toate rapoartele de inventariere sunt corecte si actualizate.
Responsabilitati:
- Monitorizarea si gestionarea stocurilor de materiale si mijloace fixe ale organizatiei
- Inregistrarea si actualizarea tuturor achizitiilor si transferurilor de materiale si mijloace fixe in sistemul de gestiune al organizatiei
- Asigurarea ca toate activitatile de inventariere sunt efectuate in mod regulat si ca toate rapoartele de inventariere sunt corecte si actualizate
- Identificarea si raportarea oricaror probleme legate de stocurile de materiale si mijloace fixe
- Colaborarea cu departamentele interne pentru a asigura o gestionare eficienta a stocurilor de materiale si mijloace fixe
- Asigurarea ca toate procedurile si politici legate de gestionarea stocurilor de materiale si mijloace fixe sunt respectate
Cerinte:
- Studii superioare in domeniul economic sau tehnic
- Experienta anterioara in gestionarea stocurilor de materiale si mijloace fixe
- Cunostinte solide de operare a calculatorului si a programelor de gestiune a stocurilor
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a gestiona multiple sarcini simultan
- Atentie la detalii si capacitatea de a identifica problemele si de a gasi solutii eficiente
Beneficii:
- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru placut si dinamic
- Beneficii suplimentare, cum ar fi asigurare medicala si de viata, tichete de masa, etc.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii ingineri neclasificati in grupa minora 214 - Ingineri (exclusiv in electrotehnologie) sau in grupa minora 215 - Ingineri in electrotehnologie. De exemplu, grupa include pe cei care desfasoara activitati de cercetare, recomanda sau dezvolta proceduri ingineresti si solutii privind siguranta la locul de munca, inginerie biomedicala, optica, materiale, producerea de energie nucleara si explozibile.