.

Cod COR inspector salarii


Cod COR inspector salarii

Cod COR: inspector salarii

Cod COR: 335903 - inspector salarii


Meseria de inspector salarii face parte din grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de inspector salarii

Inspectorul salariilor este o profesie veche, care se remarca prin verificarea si monitorizarea corectitudinii platilor salariale si a beneficiilor angajatilor. Acestia sunt responsabili pentru asigurarea ca angajatorii respecta legea si ca angajatii primesc salariile si beneficiile corecte. Inspectorii salariilor au fost folositi pentru prima data in anii 1800, cand guvernele au inceput sa reglementeze salariile si beneficiile angajatilor. In prezent, inspectorii salariilor lucreaza in cadrul departamentelor guvernamentale, precum si in cadrul companiilor private. Acestia sunt responsabili pentru verificarea si monitorizarea corectitudinii platilor salariale si a beneficiilor angajatilor, precum si pentru asigurarea ca angajatorii respecta legea.

Model fisa de post: inspector salarii

Fisa de post pentru meseria de inspector salarii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector salarii, cod COR 335903


Grupa de baza: 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Inspector salarii

Descrierea postului:

Inspectorul salarii este responsabil pentru gestionarea si administrarea salariilor si beneficiilor angajatilor unei companii. Acesta trebuie sa se asigure ca toti angajatii primesc salariile si beneficiile corecte si la timp. Inspectorul salarii trebuie sa aiba cunostinte solide in domeniul legislatiei salariale si sa fie capabil sa interpreteze si sa aplice aceste legi in mod corespunzator.

Responsabilitati:

- Procesarea si gestionarea salariilor si beneficiilor angajatilor
- Asigurarea conformitatii cu legislatia salariala si fiscala
- Calcularea si raportarea impozitelor si contributiilor sociale
- Gestionarea si actualizarea bazei de date a angajatilor si a informatiilor salariale
- Raspunsul la intrebarile angajatilor cu privire la salarii si beneficii
- Colaborarea cu departamentul de resurse umane pentru a asigura o gestionare eficienta a salariilor si beneficiilor
- Participarea la audituri interne si externe
- Pastrarea confidentialitatii informatiilor salariale si personale ale angajatilor

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul salariilor si beneficiilor
- Cunostinte solide in domeniul legislatiei salariale si fiscale
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu angajatii si alte departamente
- Abilitati bune de organizare si gestionare a timpului
- Capacitatea de a lucra cu precizie si atentie la detalii
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Diploma de studii superioare in domeniul contabilitatii sau al resurselor umane

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa
- Program de lucru flexibil
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si avansare in cariera

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3359 Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati neclasificati in alta parte in grupa majora 3 - Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic. De exemplu, grupa include inspectorii din domeniile agriculturii, pisciculturii, silviculturii, salarizarii, precum si din domeniul metrologiei.

 • COD

  COD COR 335903 - inspector salarii