.

Cod COR inspector sanitar


Cod COR inspector sanitar

Cod COR: inspector sanitar

Cod COR: 325719 - inspector sanitar


Meseria de inspector sanitar face parte din grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati.

Istoria meseriei de inspector sanitar

Inspectorii sanitari sunt persoane care se ocupa cu monitorizarea si controlul calitatii produselor alimentare si a conditiilor de igiena din restaurante, magazine alimentare si alte locatii. Meseria de inspector sanitar a existat de mai mult de un secol, incepand cu anii 1800, cand au fost create primele legi privind igiena si sanatatea publica. Aceste legi au fost create pentru a proteja populatia de produse alimentare periculoase si de conditii de igiena precare. Inspectorii sanitari au fost angajati pentru a verifica si aplica aceste legi, pentru a asigura ca produsele alimentare sunt sigure pentru consum si ca locatiile sunt curate si in regula. In prezent, inspectorii sanitari sunt angajati in toate tarile si sunt responsabili pentru aplicarea legilor si reglementarilor privind igiena si sanatatea publica.

Model fisa de post: inspector sanitar

Fisa de post pentru meseria de inspector sanitar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector sanitar, cod COR 325719


Grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

Fisa de post pentru meseria de inspector sanitar:

Titlul postului: Inspector Sanitar

Departament: Serviciul de Control al Alimentelor si al Mediului

Raporteaza catre: seful Serviciului de Control al Alimentelor si al Mediului

Scopul postului: Asigurarea respectarii normelor si reglementarilor sanitare in domeniul alimentar si al mediului, prin monitorizarea si controlul activitatilor desfasurate de operatorii economici.

Responsabilitati si sarcini:

- Efectuarea inspectiilor si verificarilor periodice la operatorii economici din domeniul alimentar si al mediului, pentru a asigura respectarea normelor si reglementarilor sanitare;
- Identificarea si evaluarea riscurilor pentru sanatatea publica si a mediului, precum si elaborarea de recomandari si masuri preventive;
- Verificarea conformitatii cu normele si reglementarile sanitare a produselor alimentare si a materialelor de ambalare;
- Monitorizarea calitatii apei potabile si a apelor uzate, precum si a conditiilor de igiena in unitatile de productie si de servicii;
- Elaborarea de rapoarte si documente de control, precum si de recomandari pentru imbunatatirea conditiilor sanitare;
- Colaborarea cu alte institutii si autoritati competente in domeniul sanatatii si al mediului;
- Participarea la programe de formare si instruire pentru a-si imbunatati cunostintele si abilitatile in domeniul sanatatii si al mediului.

Cerinte:

- Studii superioare in domeniul sanatatii sau al mediului;
- Experienta in domeniul controlului sanitar si al mediului;
- Cunostinte solide in domeniul normelor si reglementarilor sanitare;
- Abilitati de comunicare si negociere;
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a lua decizii in situatii de criza;
- Abilitati de analiza si sinteza;
- Cunostinte de operare a calculatorului si a programelor de birou.

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv;
- Asigurare medicala privata;
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera;
- Mediu de lucru placut si stimulativ;
- Participarea la programe de formare si instruire.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 325

  Grupa Minora 325

  Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati

  Alti specialisti din domeniul sanatatii si asimilatii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si furnizeaza servicii de asistenta in stomatologie, administrarea inregistrarilor medicale, sanatatea comunitatii, corectarea acuitatii vizuale reduse, fizioterapie, sanatatea mediului inconjurator, tratamente medicale de urgenta si alte activitati care sprijina si promoveaza sanatatea umana.

 • COR

  Grupa de baza 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

  Inspectorii din domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale si asimilatii verifica punerea in aplicare a normelor si reglementarilor referitoare la factorii de mediu care pot afecta sanatatea umana, siguranta la locul de munca, precum si siguranta proceselor de productie a bunurilor si serviciilor. Acestia pot implementa si evalua programe ce restabilesc sau imbunatatesc conditiile sanitare si de siguranta, sub supravegherea unui specialist din domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 325719 - inspector sanitar