.

Cod COR inspector scolar pentru educatie permanenta


Cod COR inspector scolar pentru educatie permanenta

Cod COR: inspector scolar pentru educatie permanenta

Cod COR: 235916 - inspector scolar pentru educatie permanenta


Meseria de inspector scolar pentru educatie permanenta face parte din grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de inspector scolar pentru educatie permanenta

Istoria meseriei de inspector scolar pentru educatie permanenta se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Incepand cu anii 1900, inspectorii scolari au fost responsabili pentru monitorizarea si evaluarea calitatii educatiei oferite de scoli si institutii de invatamant. Acestia au fost responsabili pentru asigurarea ca scolile si institutiile de invatamant respectau standardele si regulile stabilite de guvern. In anii 1950, inspectorii scolari au inceput sa se concentreze pe educatia permanenta, oferind asistenta si consiliere scolilor si institutiilor de invatamant pentru a le ajuta sa se adapteze la schimbarile din mediul educational. In prezent, inspectorii scolari sunt responsabili pentru monitorizarea si evaluarea calitatii educatiei oferite de scoli si institutii de invatamant, precum si pentru asigurarea ca acestea respecta standardele si regulile stabilite de guvern. De asemenea, acestia ofera asistenta si consiliere scolilor si institutiilor de invatamant pentru a le ajuta sa se adapteze la schimbarile din mediul educational si sa ofere o educatie de calitate elevilor.

Model fisa de post: inspector scolar pentru educatie permanenta

Fisa de post pentru meseria de inspector scolar pentru educatie permanenta


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector scolar pentru educatie permanenta, cod COR 235916


Grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Inspector scolar pentru Educatie Permanenta

Descrierea postului:

Inspectorul scolar pentru Educatie Permanenta este responsabil pentru monitorizarea si evaluarea programelor de educatie permanenta din cadrul institutiilor de invatamant din judetul sau regiunea sa. Acesta trebuie sa asigure ca programele de educatie permanenta sunt in conformitate cu politicile si standardele nationale si regionale si sa ofere sprijin si asistenta institutiilor de invatamant pentru a imbunatati calitatea programelor de educatie permanenta.

Responsabilitati:

- Monitorizarea si evaluarea programelor de educatie permanenta din cadrul institutiilor de invatamant din judetul sau regiunea sa
- Asigurarea conformitatii programelor de educatie permanenta cu politicile si standardele nationale si regionale
- Furnizarea de sprijin si asistenta institutiilor de invatamant pentru a imbunatati calitatea programelor de educatie permanenta
- Dezvoltarea si implementarea de programe de formare si dezvoltare profesionala pentru cadrele didactice implicate in educatia permanenta
- Colaborarea cu alte institutii si organizatii pentru a promova educatia permanenta si pentru a dezvolta programe si politici in acest domeniu
- Participarea la intalniri si conferinte pentru a ramane la curent cu noile tendinte si dezvoltari in domeniul educatiei permanente
- ntocmirea de rapoarte si prezentari pentru a evidentia progresele si problemele in ceea ce priveste educatia permanenta in judetul sau regiunea sa.

Cerinte:

- Licenta in domeniul educatiei sau o disciplina relevanta
- Experienta relevanta in domeniul educatiei permanente sau intr-un rol similar
- Cunostinte solide despre politicile si standardele nationale si regionale in domeniul educatiei permanente
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte institutii si organizatii
- Capacitatea de a gestiona proiecte si de a prioritiza sarcinile
- Abilitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si formare continua
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale
- Oportunitatea de a contribui la dezvoltarea educatiei permanente in judetul sau regiunea sa.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 23

  Subgrupa Majora 23

  Specialisti in invatamant

  Specialistii din invatamant predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

 • 235

  Grupa Minora 235

  Alti specialisti in invatamant

  Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

 • COR

  Grupa de baza 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.

 • COD

  COD COR 235916 - inspector scolar pentru educatie permanenta