.

Cod COR inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale


Cod COR inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale

Cod COR: inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale

Cod COR: 235917 - inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale


Meseria de inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale face parte din grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale

Istoria meseriei de inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale se intinde pe o perioada de aproximativ doua decenii. Inspectorii scolari au fost initial angajati de guvernul federal pentru a monitoriza si evalua calitatea programelor de invatamant particular si alternative educationale. Acestia au fost responsabili de verificarea si evaluarea programelor, precum si de asigurarea ca acestea respecta standardele si regulile guvernamentale. Inspectorii scolari au fost, de asemenea, responsabili de furnizarea de informatii si asistenta pentru parinti si profesori in ceea ce priveste programele de invatamant particular si alternative educationale. In ultimii ani, inspectorii scolari au devenit mai specializati si au primit mai multe responsabilitati, cum ar fi monitorizarea si evaluarea programelor de invatamant particular si alternative educationale, precum si asigurarea ca acestea respecta standardele si regulile guvernamentale.

Model fisa de post: inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale

Fisa de post pentru meseria de inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale, cod COR 235917


Grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlul postului: Inspector scolar pentru nvatamant Particular si Alternative Educationale

Descrierea postului:
Inspectorul scolar pentru nvatamant Particular si Alternative Educationale are responsabilitatea de a asigura ca institutiile de invatamant particular si alternative respecta standardele de calitate si de a monitoriza programele educationale pentru a se asigura ca acestea sunt adecvate si eficiente. Inspectorul scolar pentru nvatamant Particular si Alternative Educationale trebuie sa aiba o cunoastere profunda a legilor si reglementarilor care guverneaza invatamantul particular si alternative, precum si a standardelor de calitate si a metodologiilor de evaluare.

Responsabilitati:
- Monitorizarea institutiilor de invatamant particular si alternative pentru a se asigura ca acestea respecta standardele de calitate
- Evaluarea programelor educationale pentru a se asigura ca acestea sunt adecvate si eficiente
- Asigurarea ca institutiile de invatamant particular si alternative respecta legile si reglementarile care guverneaza invatamantul
- Furnizarea de asistenta si consultanta institutiilor de invatamant particular si alternative pentru a imbunatati programele educationale
- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru imbunatatirea calitatii invatamantului particular si alternative
- Participarea la intalniri si conferinte pentru a ramane la curent cu noile dezvoltari in domeniul invatamantului particular si alternative

Cerinte:
- Licenta in educatie sau o disciplina relevanta
- Experienta anterioara in invatamantul particular si alternative
- Cunoasterea legilor si reglementarilor care guverneaza invatamantul particular si alternative
- Abilitati excelente de comunicare si relationare
- Capacitatea de a lucra independent si in echipa
- Abilitati excelente de organizare si planificare
- Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Program flexibil de lucru
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru placut si stimulativ

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele pentru postul de Inspector scolar pentru nvatamant Particular si Alternative Educationale. Candidatii interesati trebuie sa fie pregatiti sa isi asume o gama larga de responsabilitati si sa fie dedicati imbunatatirii calitatii invatamantului particular si alternative.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 23

  Subgrupa Majora 23

  Specialisti in invatamant

  Specialistii din invatamant predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

 • 235

  Grupa Minora 235

  Alti specialisti in invatamant

  Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

 • COR

  Grupa de baza 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.

 • COD

  COD COR 235917 - inspector scolar pentru invatamant particular si alternative educationale