.

Cod COR inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii


Cod COR inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: 111129 - inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii


Meseria de inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) este o functie importanta in cadrul sistemului judiciar din Romania. Functia a fost creata in anul 2000, ca parte a reformei judiciare din Romania, si a fost introdusa pentru a asigura o mai buna monitorizare si control a activitatii judecatorilor si procurorilor. Inspectorul-sef are sarcina de a verifica si evalua activitatea judecatorilor si procurorilor, precum si de a investiga eventualele abateri disciplinare. Inspectorul-sef are, de asemenea, responsabilitatea de a prezenta rapoarte anuale CSM-ului si de a propune masuri de imbunatatire a activitatii judecatorilor si procurorilor. Inspectorul-sef este, de asemenea, responsabil de aplicarea si respectarea regulilor si procedurilor judiciare si de a asigura respectarea standardelor profesionale. Inspectorul-sef are, de asemenea, responsabilitatea de a monitoriza si evalua activitatea judecatorilor si procurorilor si de a raporta orice abateri disciplinare.

Model fisa de post: inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Fisa de post pentru meseria de inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cod COR 111129


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Iata o posibila fisa de post pentru Inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii:

Titlu post: Inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii

Descrierea postului:

Inspector-sef al Inspectiei Judiciare are rolul de a asigura buna functionare a sistemului judiciar si de a imbunatati performanta si integritatea judecatorilor si procurorilor. El/ea trebuie sa se asigure ca Inspectoratul Judiciar isi indeplineste atributiile conform legilor si politicilor institutionale.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Conduce si coordoneaza activitatile Inspectoratului Judiciar si asigura buna functionare a acestuia
- Monitorizeaza si evalueaza performanta judecatorilor si procurorilor si ia masuri in cazul incalcarii legii sau a politicilor institutionale
- Participa la procesul de selectie si evaluare a judecatorilor si procurorilor
- Supervizeaza si coordoneaza investigatiile desfasurate de Inspectoratul Judiciar in cazul incalcarii legii sau a politicilor institutionale
- Asigura transparenta si responsabilitatea in activitatile desfasurate de Inspectoratul Judiciar fata de public si alte parti interesate
- Colaboreaza cu alte institutii si organizatii pentru a imbunatati eficienta si eficacitatea sistemului judiciar

Cerinte:

- Licenta in Drept si drept de practica
- Experienta minima de 10 ani in sistemul judiciar si/sau in sectorul public
- Cunoasterea profunda a legislatiei si a procedurilor judiciare
- Abilitati excelente de comunicare si conducere
- Experienta in coordonarea si conducerea unui departament sau institutie publica
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Abilitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Inspectorul-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 111

  Grupa Minora 111

  Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COR

  Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

  Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

 • COD

  COD COR 111129 - inspector-sef al Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii