.

Cod COR inspector-sef conservarea energiei


Cod COR inspector-sef conservarea energiei

Cod COR: inspector-sef conservarea energiei

Cod COR: 132214 - inspector-sef conservarea energiei


Meseria de inspector-sef conservarea energiei face parte din grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva.

Istoria meseriei de inspector-sef conservarea energiei

Istoria meseriei de inspector-sef conservarea energiei se intinde pe o perioada de peste cinci decenii. Primii inspectori-sef au fost angajati in anii 1950, cand guvernul a inceput sa se concentreze pe reducerea consumului de energie. Acestea au fost in principal responsabili pentru inspectarea instalatiilor de energie si pentru a asigura ca acestea erau in conformitate cu standardele de siguranta si eficienta. De-a lungul anilor, rolul inspectorilor-sef a evoluat, devenind responsabili pentru implementarea politicilor de conservare a energiei si pentru a asigura ca acestea sunt respectate. Acest lucru include monitorizarea consumului de energie, implementarea programelor de eficienta energetica si asigurarea ca toate instalatiile sunt in conformitate cu standardele de siguranta si eficienta.

Model fisa de post: inspector-sef conservarea energiei

Fisa de post pentru meseria de inspector-sef conservarea energiei


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector-sef conservarea energiei, cod COR 132214


Grupa de baza: 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

Fisa de post pentru inspector-sef conservarea energiei:

Responsabilitati:

Coordonarea activitatilor de evaluare si monitorizare a eficientei energetice in cadrul unei organizatii;
Identificarea si evaluarea posibilitatilor de economisire a energiei in diferitele operatiuni ale organizatiei si elaborarea de recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice;
Monitorizarea implementarii masurilor de economisire a energiei si raportarea periodica a progresului;
Organizarea si desfasurarea de programe de formare si instruire pentru personalul organizatiei in vederea cresterii gradului de constientizare in ceea ce priveste eficienta energetica.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul conservarii si eficientei energetice sau o specializare relevanta;
Experienta anterioara in domeniul conservarii si eficientei energetice;
Cunoasterea legislatiei si a reglementarilor aplicabile in domeniul energiei si al eficientei energetice;
Capacitatea de a evalua date si de a face recomandari in vederea imbunatatirii eficientei energetice;
Abilitati de comunicare si de formare a personalului;
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a respecta termenele limita.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 132

  Grupa Minora 132

  Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

 • COR

  Grupa de baza 1322 Conducatori de unitati din industria extractiva

  Conducatorii de unitati din industria prelucratoare planifica, conduc si coordoneaza activitatile de productie ale intreprinderilor mari sau ca manager (conducator) al unei companii de productie mici.

 • COD

  COD COR 132214 - inspector-sef conservarea energiei