.

Cod COR inspector specialitate inginer textile, pielarie


Cod COR inspector specialitate inginer textile, pielarie

Cod COR: inspector specialitate inginer textile, pielarie

Cod COR: 214108 - inspector specialitate inginer textile, pielarie


Meseria de inspector specialitate inginer textile, pielarie face parte din grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie.

Istoria meseriei de inspector specialitate inginer textile, pielarie

si confectii Istoria meseriei de inspector specialitate inginer textile, pielarie si confectii se remarca prin prezenta sa in industria de prelucrare a materialelor textile, pielarie si confectii din anii 1950. Inspectorii specializati in aceste domenii au fost angajati pentru a verifica calitatea produselor si a asigura respectarea standardelor de calitate. Acestia au fost responsabili pentru inspectarea produselor si a materialelor, pentru a se asigura ca acestea sunt fabricate conform specificatiilor si standardelor. Inspectorii au fost, de asemenea, responsabili pentru a verifica daca produsele sunt fabricate in conformitate cu regulile si regulamentele industriei. Inspectorii au fost, de asemenea, responsabili pentru a verifica daca produsele sunt fabricate in conformitate cu regulile si regulamentele industriei. In prezent, inspectorii specializati in aceste domenii sunt responsabili pentru a verifica produsele si materialele, pentru a se asigura ca acestea sunt fabricate conform specificatiilor si standardelor. De asemenea, acestia sunt responsabili pentru a verifica daca produsele sunt fabricate in conformitate cu regulile si regulamentele industriei.

Model fisa de post: inspector specialitate inginer textile, pielarie

Fisa de post pentru meseria de inspector specialitate inginer textile, pielarie


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector specialitate inginer textile, pielarie, cod COR 214108


Grupa de baza: 2141 Ingineri tehnologi si de productie

Titlu post: Inspector specialitate Inginer Textil / Pielarie

Scopul postului: Verificarea si asigurarea calitatii produselor textile si articolelor din piele in procesul de productie si la livrare

Responsabilitati:

Inspectarea produselor textile si articolelor din piele in procesul de productie si la livrare;
Verificarea si aprobarea materialelor utilizate in productie;
Monitorizarea proceselor de productie si asigurarea respectarii standardelor de calitate;
Efectuarea testelor de calitate si a testelor de conformitate in timpul procesului de productie si la livrarea produselor;
Identificarea si raportarea defectiunilor si a neconformitatilor;
Furnizarea de recomandari si sugestii pentru imbunatatirea proceselor de productie si a produselor.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul ingineriei textile si pielariei sau o experienta relevanta in productie sau in calitate;
Experienta de cel putin 2 ani intr-un rol similar in industria textila si a pielariei;
Cunoasterea proceselor de productie si a materialelor utilizate in industria textila

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 21

  Subgrupa Majora 21

  Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei

  Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.

 • 214

  Grupa Minora 214

  Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)

  Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.

 • COR

  Grupa de baza 2141 Ingineri tehnologi si de productie

  Inginerii tehnologi si de productie conduc cercetari si proiecteaza, organizeaza si supervizeaza construirea, functionarea si intretinerea instalatiilor. Acestia stabilesc programe pentru coordonarea activitatilor de productie, de evaluare a eficientei costurilor si a sigurantei.

 • COD

  COD COR 214108 - inspector specialitate inginer textile, pielarie