Cod COR: 214488 - inspector suprastructuri mobile marfuri periculoase
Meseria de inspector suprastructuri mobile marfuri periculoase face parte din grupa de baza: 2144 Ingineri mecanici.
Inspectorii suprastructuri mobile marfuri periculoase sunt persoane specializate in inspectarea si verificarea suprastructurilor mobile care transporta marfuri periculoase. Aceasta meserie a aparut in anii '90, cand s-a constatat necesitatea unei inspectii mai riguroase a vehiculelor care transporta marfuri periculoase. Inspectorii suprastructuri mobile marfuri periculoase sunt responsabili de verificarea si inspectarea suprastructurilor mobile care transporta marfuri periculoase, pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile in vigoare. Inspectorii verifica si inspecteaza suprastructurile mobile pentru a se asigura ca sunt in stare buna si ca sunt adecvate pentru transportul marfurilor periculoase. De asemenea, ei verifica si inspecteaza suprastructurile mobile pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile in vigoare. Inspectorii suprastructuri mobile marfuri periculoase sunt responsabili de asigurarea ca vehiculele care transporta marfuri periculoase sunt in conformitate cu standardele de siguranta si reglementarile in vigoare.
Fisa de post pentru meseria de inspector suprastructuri mobile marfuri periculoase
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: inspector suprastructuri mobile marfuri periculoase, cod COR 214488
Fisa de post pentru meseria de Inspector Suprastructuri Mobile Marfuri Periculoase
Descrierea postului:
Inspectorul suprastructurilor mobile de marfuri periculoase este responsabil pentru asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta pentru transportul de marfuri periculoase. Acesta trebuie sa efectueze inspectii periodice ale suprastructurilor mobile si sa verifice daca acestea sunt in conformitate cu reglementarile si standardele de siguranta. Inspectorul trebuie sa aiba cunostinte solide despre marfurile periculoase si sa fie capabil sa identifice riscurile si sa ia masuri de precautie pentru a minimiza aceste riscuri.
Responsabilitati:
- Efectuarea inspectiilor periodice ale suprastructurilor mobile de marfuri periculoase
- Verificarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta pentru transportul de marfuri periculoase
- Identificarea riscurilor si luarea masurilor de precautie pentru a minimiza aceste riscuri
- Asigurarea ca toate documentele si rapoartele sunt completate si depuse in timp util
- Comunicarea cu conducerea companiei si cu autoritatile competente in cazul unor probleme sau incidente
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul transportului de marfuri periculoase
- Cunostinte solide despre reglementarile si standardele de siguranta pentru transportul de marfuri periculoase
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu clientii si autoritatile competente
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a lua decizii rapide si eficiente
- Abilitati bune de organizare si planificare
- Certificare ADR (avantaj)
Educatie:
- Studii superioare in domeniul tehnic sau al transporturilor (avantaj)
- Certificare ADR (obligatoriu)
Salariu:
Salariul pentru un inspector suprastructuri mobile de marfuri periculoase poate varia in functie de experienta, educatie si locatie. n general, salariul mediu pentru aceasta pozitie este de aproximativ 3000-4000 lei lunar.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie.
Ingineri (exclusiv in electrotehnologie)
Inginerii (exclusiv electrotehnologia) proiecteaza, planifica si organizeaza testarea, constructia, instalarea si intretinerea structurilor, masinilor si a componentelor acestora, sistemelor de productie si instalatiilor, planifica programele de productie si procedurile de munca pentru a se asigura ca proiectele de inginerie sunt intreprinse in conditii de siguranta, in mod eficient si cu un cost rentabil.
Inginerii mecanici conduc cercetari, consiliaza, proiecteaza si coordoneaza direct productia de masini, avioane, nave, utilaje si instalatii industriale, echipamente si sisteme, ofera consiliere si coordoneaza direct activitatea de functionare, intretinere si reparare a acestora, studiaza si consiliaza cu privire la aspectele mecanice ale anumitor materiale, produse sau procese.