.

Cod COR inspector tehnic


Cod COR inspector tehnic

Cod COR: inspector tehnic

Cod COR: 335405 - inspector tehnic


Meseria de inspector tehnic face parte din grupa de baza: 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii.

Istoria meseriei de inspector tehnic

Inspectorul tehnic este o profesie veche, care se remarca prin inspectarea si verificarea produselor si echipamentelor pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta. Inspectorii tehnici au fost folositi in mod traditional in industria constructiilor, in care au inspectat materialele si echipamentele folosite in constructii, precum si in industria alimentara, in care au inspectat produsele alimentare pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta. In prezent, inspectorii tehnici sunt folositi in toate industriile, inclusiv in industria medicala, in care inspecteaza echipamentele medicale si produsele pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta. Inspectorii tehnici sunt, de asemenea, folositi in industria transporturilor, in care inspecteaza vehiculele si echipamentele pentru a se asigura ca acestea sunt in conformitate cu standardele de calitate si siguranta.

Model fisa de post: inspector tehnic

Fisa de post pentru meseria de inspector tehnic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector tehnic , cod COR 335405


Grupa de baza: 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii

Numele postului: Inspector Tehnic

Departament: Departamentul Tehnic

Raporteaza catre: Managerul Departamentului Tehnic

Descrierea postului:

Inspectorul Tehnic este responsabil pentru asigurarea conformitatii cu normele si reglementarile tehnice in ceea ce priveste produsele si serviciile companiei. Acesta va efectua inspectii, teste si evaluari pentru a se asigura ca produsele si serviciile sunt de calitate si sigure pentru utilizare.

Responsabilitati:

- Efectuarea inspectiilor si testelor pentru a se asigura ca produsele si serviciile sunt conforme cu normele si reglementarile tehnice
- Identificarea si raportarea problemelor de calitate si siguranta
- Dezvoltarea si implementarea de proceduri si politici pentru a asigura conformitatea cu normele si reglementarile tehnice
- Colaborarea cu departamentele interne pentru a imbunatati procesele si produsele
- Participarea la procesul de dezvoltare a produselor si serviciilor pentru a se asigura ca acestea sunt conforme cu normele si reglementarile tehnice
- Furnizarea de instruire si suport tehnic pentru angajati si clienti
- Monitorizarea si raportarea performantei produselor si serviciilor in ceea ce priveste calitatea si siguranta

Cerinte:

- Diploma de licenta in inginerie sau o disciplina tehnica similara
- Experienta anterioara in inspectia si testarea produselor si serviciilor
- Cunostinte solide despre normele si reglementarile tehnice relevante
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe proiecte simultan
- Atitudine proactiva si orientata spre rezolvarea problemelor

Beneficii:

- Pachet salarial competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Program de formare si dezvoltare profesionala
- Oportunitati de avansare in cadrul companiei
- Mediu de lucru dinamic si stimulant

Aceasta este o descriere generala a postului de Inspector Tehnic si nu include toate responsabilitatile si cerintele specifice ale postului. Candidatii interesati ar trebui sa ia legatura cu departamentul de resurse umane pentru a obtine informatii suplimentare.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 335

  Grupa Minora 335

  Specialisti guvernamentali cu functii de reglementare si asimilati

  Specialistii guvernamentali cu functii de reglementare si asimilatii acestora administreaza punerea in aplicare a regulilor si reglementarilor guvernamentale referitoare la frontierele nationale, impozite, prestatii sociale, emit sau examineaza aplicatiile pentru licentele sau autorizatiile in legatura cu transportul, exportul si importul bunurilor, infiintarea de firme, constructia de cladiri si alte activitati supuse reglementarilor guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 3354 Inspectori guvernamentali in licente, permise si autorizatii

  Inspectorii guvernamentali in acordarea de licente, permise si autorizatii examineaza cererile pentru licentele de export sau import de marfuri, infiintarea de firme, construirea de case ori alte structuri sau pentru obtinerea de pasapoarte, determina eligibilitatea cererilor pentru eliberarea de licente ori pasapoarte si identifica conditiile sau restrictiile specifice care urmeaza a fi anexate licentelor emise, cazurile exceptionale ori importante fiind trimise catre functionari guvernamentali superiori sau directorilor.

 • COD

  COD COR 335405 - inspector tehnic