.

Cod COR inspector veterinar sef


Cod COR inspector veterinar sef

Cod COR: inspector veterinar sef

Cod COR: 131120 - inspector veterinar sef


Meseria de inspector veterinar sef face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de inspector veterinar sef

Inspectorul veterinar sef este o profesie veche, care dateaza din secolul al XIX-lea. Aceasta profesie a fost creata pentru a ajuta la prevenirea si controlul bolilor animale si a imbunatati sanatatea animalelor. Inspectorii veterinari sef sunt responsabili pentru inspectarea si monitorizarea conditiilor de sanatate si bunastare a animalelor, precum si pentru aplicarea legilor si regulilor privind protectia animalelor. Ei inspecteaza si evalueaza animalele pentru a se asigura ca sunt in conditii bune si ca sunt tratate corect. De asemenea, ei pot oferi sfaturi si consiliere proprietarilor de animale si pot ajuta la prevenirea si controlul bolilor animale. Inspectorii veterinari sef sunt, de asemenea, responsabili pentru educarea publicului despre sanatatea animalelor si pentru a promova bunastarea animalelor.

Model fisa de post: inspector veterinar sef

Fisa de post pentru meseria de inspector veterinar sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: inspector veterinar sef, cod COR 131120


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Iata un model de fisa de post pentru un inspector veterinar sef:

Fisa de post - Inspector Veterinar sef

Descrierea pozitiei:
Inspectorul veterinar sef va fi responsabil pentru supravegherea si controlul igienei si sanatatii animalelor, precum si pentru asigurarea protectiei sanatatii publice prin aplicarea legislatiei privind siguranta alimentelor.

Responsabilitati principale:
- Supravegherea si controlul igienei si sanatatii animalelor, inclusiv controlul starii de sanatate a animalelor, monitorizarea bolilor animalelor si analizarea probelor de laborator.
- Verificarea si aplicarea legislatiei privind siguranta alimentelor si protectia sanatatii publice, inclusiv monitorizarea proceselor de productie si implementarea de masuri de prevenire a contaminarii alimentelor.
- Elaborarea de strategii, planuri si programe de sanatate animala si de siguranta alimentara.
- Coordonarea activitatilor echipei de inspectori veterinari si asigurarea instruirii acestora in domeniul sanatatii animalelor si sigurantei alimentelor.
- Furnizarea de feedback si instructiuni personalului din subordine pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite.
- Dezvoltarea de proiecte de cercetare si dezvoltare si organizarea de evenimente in domeniul sanatatii animalelor si al sigurantei alimentare.

Cerinte:
- Experienta relevanta in domeniul sanatatii animalelor si al sigurantei alimentare si cunoasterea legislatiei aplicabile in domeniu.
- Cunoasterea materialelor, a tehnologiilor si a tehnicilor specifice din domeniul sanatatii animalelor si al sigurantei alimentare.
- Abilitati excelente de comunicare si de leadership.
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile in functie de cerintele afacerii.
- Abilitati bune de planificare si organizare.
- Diploma de studii superioare in domeniul medicinii veterinare sau o experienta echivalenta in domeniu.

Salariu:
Salariul va fi negociat in functie de experienta si calificarile candidatului.

Program de lucru:
Programul de lucru poate fi flexibil, dar va fi stabilit in functie de necesitatile activitatilor din cadrul institutiei. Posibilitatea de a lucra in weekend-uri si in timpul noptii poate fi necesara.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131120 - inspector veterinar sef