.

Cod COR instalator centrale termice


Cod COR instalator centrale termice

Cod COR: instalator centrale termice

Cod COR: 712608 - instalator centrale termice


Meseria de instalator centrale termice face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de instalator centrale termice

Instalatorul de centrale termice este un meserias specializat in instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire si climatizare. Meseria de instalator de centrale termice a aparut in urma cu aproximativ 100 de ani, odata cu aparitia primelor sisteme de incalzire si climatizare. Incepand cu anii '50, instalatorii de centrale termice au inceput sa se specializeze in instalarea si intretinerea sistemelor de incalzire si climatizare. In prezent, instalatorii de centrale termice sunt specializati in instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire si climatizare, precum si in instalarea si intretinerea sistemelor de ventilatie si aer conditionat.

Model fisa de post: instalator centrale termice

Fisa de post pentru meseria de instalator centrale termice


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: instalator centrale termice, cod COR 712608


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

Titlu post: Instalator centrale termice

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea centralelor termice;

- Verificarea si inlocuirea componentelor defecte;

- Asigurarea functionarii corecte a centralelor termice;

- Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare a centralelor termice;

- Diagnosticarea si repararea defectelor aparute;

- Executarea de lucrari de intretinere si reparatii;

- Asigurarea unui nivel adecvat de siguranta si protectie a centralelor termice;

- Respectarea normelor si procedurilor de securitate si protectie a mediului;

- Mentinerea unui nivel adecvat de curatenie si ordine in locul de munca.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul instalarii si intretinerii centralelor termice;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice in domeniul instalarii si intretinerii centralelor termice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere si disponibilitatea de a calatori.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

  Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

 • COD

  COD COR 712608 - instalator centrale termice