.

Cod COR instalator incalzire centrala si gaze


Cod COR instalator incalzire centrala si gaze

Cod COR: instalator incalzire centrala si gaze

Cod COR: 712604 - instalator incalzire centrala si gaze


Meseria de instalator incalzire centrala si gaze face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de instalator incalzire centrala si gaze

Meseria de instalator in incalzire centrala si gaze a aparut in secolul al XIX-lea, odata cu dezvoltarea tehnologiilor de incalzire si a sistemelor de gaze. Acestea au permis oamenilor sa se bucure de confortul si siguranta oferite de incalzirea centrala si de gaze. In anii 1950, instalatorii in incalzire centrala si gaze au inceput sa se specializeze in instalarea si intretinerea sistemelor de incalzire si gaze. Acestia au fost responsabili de instalarea si intretinerea sistemelor de incalzire si gaze, precum si de asigurarea sigurantei acestora. In prezent, instalatorii in incalzire centrala si gaze sunt responsabili de instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire si gaze, precum si de asigurarea sigurantei acestora. Acestia trebuie sa fie la curent cu tehnologiile si standardele in vigoare si sa fie capabili sa identifice si sa rezolve orice probleme care pot aparea in sistemele de incalzire si gaze.

Model fisa de post: instalator incalzire centrala si gaze

Fisa de post pentru meseria de instalator incalzire centrala si gaze


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: instalator incalzire centrala si gaze, cod COR 712604


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

FISA DE POST

Titlu post: Instalator incalzire centrala si gaze

Descrierea postului:

Instalatorul incalzirii centrale si a gazelor este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire centrala si a gazelor. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si sigura a sistemelor si sa respecte toate standardele de siguranta si calitate.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de incalzire centrala si a gazelor;

- Verificarea si mentinerea sistemelor de incalzire centrala si a gazelor;

- Asigurarea functionarii corecte si sigure a sistemelor;

- Respectarea standardelor de siguranta si calitate;

- Diagnosticarea si rezolvarea problemelor tehnice;

- Lucrul in conformitate cu instructiunile si procedurile de lucru;

- Lucrul in echipa cu alti membri ai echipei.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul instalarii si intretinerii sistemelor de incalzire centrala si a gazelor;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor;

- Permis de conducere si disponibilitatea de a calatori.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

  Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

 • COD

  COD COR 712604 - instalator incalzire centrala si gaze