.

Cod COR instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze


Cod COR instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze

Cod COR: instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze

Cod COR: 712609 - instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze


Meseria de instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze face parte din grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi.

Istoria meseriei de instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze

Meseria de instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze a existat de-a lungul istoriei, deoarece au fost necesare instalatii pentru a furniza apa si gaze la locuinte si cladiri. Incepand cu secolul al XVIII-lea, instalatorii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate pentru a instala si intretine instalatiile. In secolul al XIX-lea, instalatorii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi tevi de cupru si alte materiale, pentru a instala si intretine instalatiile. In secolul al XX-lea, instalatorii au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi tevi de otel si alte materiale, pentru a instala si intretine instalatiile. In prezent, instalatorii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi tevi de otel inoxidabil si alte materiale, pentru a instala si intretine instalatiile.

Model fisa de post: instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze

Fisa de post pentru meseria de instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, cod COR 712609


Grupa de baza: 7126 Instalatori si montatori de tevi

Denumirea postului: Instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze

Departament: Servicii tehnice

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea instalatiilor tehnico-sanitare si de gaze;

- Verificarea si testarea instalatiilor tehnico-sanitare si de gaze;

- Asigurarea functionarii corecte a instalatiilor tehnico-sanitare si de gaze;

- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice;

- Executarea lucrarilor de intretinere si reparatii;

- Asigurarea respectarii normelor de siguranta si protectia mediului;

- Monitorizarea si raportarea starii instalatiilor tehnico-sanitare si de gaze;

- Executarea altor sarcini conexe.

Cerinte:

- Experienta relevanta in domeniul instalatiilor tehnico-sanitare si de gaze;

- Cunostinte tehnice si abilitati practice;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Atentie la detalii si spirit de organizare;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

- Permis de conducere si disponibilitatea de a calatori.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7126 Instalatori si montatori de tevi

  Instalatorii si montatorii de tevi asambleaza, instaleaza, repara si intretin sistemele de tevi, fitingurile si dispozitivele pentru sisteme de apa, gaz, drenaj, sisteme de canalizare si echipamente hidraulice si pneumatice.

 • COD

  COD COR 712609 - instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze