Cod COR: 265404 - instructor retea cinematografica
Meseria de instructor retea cinematografica face parte din grupa de baza: 2654 Regizori si producatori de film, teatru si alte spectacole.
Istoria meseriei de instructor retea cinematografica se intinde pe o perioada de aproximativ 100 de ani. Primii instructori retea cinematografica au fost angajati in anii 1920, cand cinematografele au inceput sa se extinda in intreaga lume. Acestia au fost responsabili pentru instruirea personalului de la cinematografe in ceea ce priveste operarea echipamentului si intretinerea acestuia. In anii 1950, instructorii retea cinematografica au inceput sa se specializeze in tehnologia de proiectare a filmelor si au devenit responsabili pentru instruirea personalului de la cinematografe in ceea ce priveste operarea si intretinerea echipamentului de proiectare. In prezent, instructorii retea cinematografica sunt responsabili pentru instruirea personalului de la cinematografe in ceea ce priveste operarea si intretinerea echipamentului de proiectare, precum si pentru asigurarea calitatii imaginii si sunetului.
Fisa de post pentru meseria de instructor retea cinematografica
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: instructor retea cinematografica, cod COR 265404
Titlul postului: Instructor retea cinematografica
Descrierea postului:
Instructorul retelei cinematografice este responsabil pentru instruirea si formarea personalului din cadrul retelei de cinematografe. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a tuturor aspectelor legate de operarea si gestionarea unui cinematograf, inclusiv proiectia filmelor, gestionarea biletelor, marketingul si vanzarile.
Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea programelor de instruire pentru personalul din cadrul retelei de cinematografe
- Asigurarea ca personalul este instruit in mod corespunzator in ceea ce priveste toate aspectele legate de operarea si gestionarea unui cinematograf
- Monitorizarea performantei personalului si oferirea de feedback si indrumare pentru imbunatatirea performantei
- Colaborarea cu departamentul de marketing pentru a dezvolta strategii de vanzare si promovare a filmelor
- Asigurarea ca toate echipamentele si tehnologiile utilizate in cadrul retelei de cinematografe sunt in stare buna de functionare si ca personalul este instruit in mod corespunzator in utilizarea acestora
- Participarea la intalniri si conferinte pentru a ramane la curent cu noile tendinte si tehnologii din industria cinematografica
Cerinte:
- Experienta anterioara in gestionarea si operarea unui cinematograf
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare
- Abilitatea de a dezvolta si implementa programe de instruire eficiente
- Cunostinte solide despre tehnologiile si echipamentele utilizate in cadrul retelei de cinematografe
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Diploma de licenta in domeniul afacerilor, marketingului sau al managementului este un avantaj
Acestea sunt principalele responsabilitati si cerinte pentru postul de instructor retea cinematografica. Candidatii interesati trebuie sa aiba o experienta anterioara in gestionarea si operarea unui cinematograf si sa aiba abilitati excelente de comunicare si prezentare. De asemenea, trebuie sa fie capabili sa dezvolte si sa implementeze programe de instruire eficiente si sa aiba cunostinte solide despre tehnologiile si echipamentele utilizate in cadrul retelei de cinematografe.
Specialisti in diverse domenii de activitate
Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.
Specialisti in domeniul juridic, social si cultural
Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.
Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.
Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.
Regizorii si producatorii de film, teatru si alte spectacole supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si artistice ale filmelor, productiilor de televiziune sau radio si ale spectacolelor de teatru.