.

Cod COR istoric


Cod COR istoric

Cod COR: istoric

Cod COR: 263302 - istoric


Meseria de istoric face parte din grupa de baza: 2633 Filozofi, istorici si specialisti in stiinte politice.

Istoria meseriei de istoric

Istoria meseriei de istoric se intinde pe parcursul mai multor secole. in antichitate, istoria a fost folosita ca un mijloc de a intelege trecutul si de a explica prezentul. in Evul Mediu, istoria a fost folosita pentru a explica evenimentele religioase si politice. in secolul al XVIII-lea, istoria a devenit o disciplina academica, iar in secolul al XIX-lea, istoria a devenit o disciplina profesionala. in prezent, istoricii sunt angajati in mai multe domenii, cum ar fi educatia, cercetarea stiintifica, arheologia, conservarea patrimoniului, administrarea publica si media. Ei folosesc metodele stiintifice pentru a cerceta trecutul, pentru a intelege prezentul si pentru a pregati viitorul.

Model fisa de post: istoric

Fisa de post pentru meseria de istoric


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: istoric, cod COR 263302


Grupa de baza: 2633 Filozofi, istorici si specialisti in stiinte politice

Fisa de post pentru meseria de istoric

Titlu post: Istoric

Departament: Cercetare si dezvoltare

Raporteaza catre: Directorul departamentului

Descrierea postului:

Istoricul este responsabil pentru cercetarea si analiza evenimentelor istorice, dezvoltarea si implementarea proiectelor de cercetare, precum si pentru scrierea si publicarea de lucrari istorice. Istoricul trebuie sa aiba o cunoastere profunda a istoriei, sa fie capabil sa analizeze si sa interpreteze sursele istorice si sa comunice eficient descoperirile sale.

Responsabilitati:

- Cercetarea si analiza evenimentelor istorice
- Dezvoltarea si implementarea proiectelor de cercetare
- Scrierea si publicarea de lucrari istorice
- Analizarea si interpretarea sursei istorice
- Comunicarea eficienta a descoperirilor istorice

Cerinte:

- Licenta sau masterat in istorie sau domenii conexe
- Experienta in cercetarea si analiza evenimentelor istorice
- Abilitati excelente de comunicare si scriere
- Cunoasterea limbilor straine este un avantaj
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de cercetare si dezvoltare

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru stimulativ
- Asigurare medicala si de viata
- Concediu platit

Aceasta este o descriere generala a postului de istoric. Responsabilitatile si cerintele exacte pot varia in functie de companie si de proiectele specifice.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 263

  Grupa Minora 263

  Specialisti in domeniul social si religios

  Specialistii in domeniul social si religios efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la filozofie, politica, economie, sociologie, antropologie, istorie, filologie, limbaj, psihologie si alte stiinte sociale sau furnizeaza servicii sociale pentru a satisface nevoile indivizilor si ale familiilor intr-o comunitate.

 • COR

  Grupa de baza 2633 Filozofi, istorici si specialisti in stiinte politice

  Filozofii, istoricii si specialistii in stiinte politice efectueaza cercetari privind natura experientei si existentei umane, fazele sau aspectele istoriei umane, precum si structurile, miscarile si comportamentul politic. Acestia documenteaza si prezinta rezultatele pentru a informa si a ghida actiunile politice si individuale.

 • COD

  COD COR 263302 - istoric