Cod COR: 712401 - izolator fonic
Meseria de izolator fonic face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.
Istoria meseriei de izolator fonic se intinde inapoi in timpul anilor 1800, cand au fost inventate primele materiale izolatoare fonice. Acestea au fost folosite initial pentru a reduce zgomotul in interiorul cladirilor, in special in industria muzicala. Aceste materiale au fost folosite pentru a reduce zgomotul de fond si reverberatia in salile de concerte si studiourile de inregistrare. in anii 1950, tehnologia izolatorului fonic s-a dezvoltat si s-a extins la constructia de cladiri, unde a fost folosita pentru a reduce zgomotul de la vecini si traficul stradal. in prezent, izolatorii fonici sunt folositi in constructii, industria muzicala si in alte domenii pentru a reduce zgomotul si reverberatia.
Fisa de post pentru meseria de izolator fonic
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: izolator fonic, cod COR 712401
Titlu post: Izolator fonic
Descrierea postului:
Instalarea, intretinerea si repararea materialelor de izolare fonica si a echipamentelor de izolare fonica in locatii rezidentiale, comerciale si industriale.
Responsabilitati:
Instalarea materialelor de izolare fonica si a echipamentelor de izolare fonica in locatii rezidentiale, comerciale si industriale.
Verificarea si intretinerea materialelor de izolare fonica si a echipamentelor de izolare fonica.
Repararea materialelor de izolare fonica si a echipamentelor de izolare fonica.
Asigurarea unui nivel adecvat de izolare fonica in locatiile respective.
Monitorizarea si raportarea oricaror probleme legate de izolarea fonica.
Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.
Competente:
Experienta in instalarea, intretinerea si repararea materialelor de izolare fonica si a echipamentelor de izolare fonica.
Cunostinte despre materialele si echipamentele de izolare fonica.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Abilitati de rezolvare
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni
Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati
Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.
Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.