.

Cod COR izolator frigorific


Cod COR izolator frigorific

Cod COR: izolator frigorific

Cod COR: 712402 - izolator frigorific


Meseria de izolator frigorific face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de izolator frigorific

Istoria meseriei de izolator frigorific se intinde inapoi in timp pana in anii 1800, cand a fost inventat primul sistem de racire. Acesta a fost folosit pentru a mentine produsele alimentare proaspete si pentru a prelungi durata de viata a produselor. in anii 1900, s-au dezvoltat sisteme de racire mai avansate, care au fost folosite pentru a raci incaperile si pentru a mentine temperaturile scazute in incaperi. Aceste sisteme au necesitat instalarea de izolatii frigorifice, care au fost instalate de catre izolatori frigorifici. Acestea au fost folosite pentru a preveni pierderile de caldura si pentru a mentine temperaturile scazute in incaperi. in prezent, izolatia frigorifica este folosita in industria alimentara, in industria de transport si in industria de constructii. Izolatorii frigorifici sunt specializati in instalarea izolatiilor frigorifice si in intretinerea acestora.

Model fisa de post: izolator frigorific

Fisa de post pentru meseria de izolator frigorific


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: izolator frigorific, cod COR 712402


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Titlu post: Izolator frigorific

Descrierea postului:

Izolatorul frigorific este responsabil pentru instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de racire si incalzire. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta a sistemelor de racire si incalzire, precum si sa identifice si sa rezolve orice probleme tehnice.

Responsabilitati:

- Instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de racire si incalzire;

- Verificarea si intretinerea sistemelor de racire si incalzire;

- Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice;

- Monitorizarea si reglarea temperaturii si a presiunii;

- Asigurarea functionarii corecte a sistemelor de racire si incalzire;

- Asigurarea sigurantei si a bunastarii clientilor;

- Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.

Cerinte:

- Experienta in instalarea, intretinerea si repararea echipamentelor de racire si incalzire;

- Cunostinte tehnice solide;

- Abilitati de diagnosticare

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712402 - izolator frigorific