.

Cod COR izolator hidrofug


Cod COR izolator hidrofug

Cod COR: izolator hidrofug

Cod COR: 712403 - izolator hidrofug


Meseria de izolator hidrofug face parte din grupa de baza: 7124 Montatori izolatii.

Istoria meseriei de izolator hidrofug

Istoria meseriei de izolator hidrofug se intinde inapoi in timp, inainte de aparitia materialelor moderne de izolare. in trecut, se foloseau materiale precum lutul, piatra, lemnul si chiar carbunele pentru a izola structurile de la umezeala. Aceste materiale au fost inlocuite in timp cu materiale mai moderne, cum ar fi cauciucul, polietilena, polistirenul expandat si vopselele hidrofuge. Aceste materiale sunt folosite in prezent pentru a izola structurile de la umezeala si pentru a preveni deteriorarea acestora. Izolatorii hidrofugi sunt specializati in aplicarea acestor materiale si in asigurarea unei izolari adecvate. Ei sunt responsabili pentru aplicarea corecta a materialelor si pentru asigurarea unei izolari adecvate pentru a preveni deteriorarea structurilor.

Model fisa de post: izolator hidrofug

Fisa de post pentru meseria de izolator hidrofug


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: izolator hidrofug, cod COR 712403


Grupa de baza: 7124 Montatori izolatii

Denumirea postului: Izolator hidrofug

Descrierea postului:

Izolatorul hidrofug este responsabil pentru aplicarea materialelor de izolare hidrofuga pe suprafetele exterioare si interioare ale cladirilor. Acesta trebuie sa asigure o izolare adecvata pentru a preveni infiltratia apei si a preveni deteriorarea structurii cladirii.

Responsabilitati:

- Prezinta materialele de izolare hidrofuga si pregateste suprafetele pentru aplicare.

- Aplica materialele de izolare hidrofuga pe suprafetele interioare si exterioare ale cladirilor.

- Verifica si testeaza materialele de izolare pentru a se asigura ca sunt adecvate pentru aplicare.

- Monitorizeaza si imbunatateste performanta materialelor de izolare.

- Asigura intretinerea si repararea materialelor de izolare.

- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

- Experienta anterioara in aplicarea materialelor de izolare hidrofuga.

- Cunostinte de baza despre materialele de izolare si tehnicile de aplicare.

- Abilitati de comunicare si lucru in echip

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7124 Montatori izolatii

  Montatorii de izolatii termice si acustice aplica si repara materialele izolante pentru cladiri, cazane, conducte sau echipamente de refrigerare si de aer conditionat.

 • COD

  COD COR 712403 - izolator hidrofug