.

Cod COR jurnalist TV (studii superioare)


Cod COR jurnalist TV (studii superioare)

Cod COR: jurnalist TV (studii superioare)

Cod COR: 264225 - jurnalist TV (studii superioare)


Meseria de jurnalist TV (studii superioare) face parte din grupa de baza: 2642 Jurnalisti.

Istoria meseriei de jurnalist TV (studii superioare)

Istoria meseriei de jurnalist TV (studii superioare) se intinde pe o perioada de aproximativ cinci decenii. Primii jurnalisti TV cu studii superioare au aparut in anii 1960, cand televiziunea a inceput sa devina o parte importanta a vietii de zi cu zi. Acestea au fost in principal persoane cu studii in stiinte politice, istorie sau literatura, care au fost angajati pentru a prezenta stiri si informatii de interes public. Acestea au fost insotite de prezentatori de stiri cu studii superioare, care au prezentat stiri si informatii de interes public. in anii 1970 si 1980, jurnalistii TV cu studii superioare au inceput sa se specializeze in diferite domenii, cum ar fi stiinta, politica, economia si cultura. Acest lucru a permis jurnalistilor sa se concentreze pe anumite subiecte si sa ofere informatii mai detaliate si mai precise. in prezent, jurnalistii TV cu studii superioare sunt angajati in toate domeniile si ofera informatii de inalta calitate si de incredere publicului. Acestea sunt, de asemenea, responsabile pentru prezentarea stirilor si informatiilor de interes public si pentru a oferi

Model fisa de post: jurnalist TV (studii superioare)

Fisa de post pentru meseria de jurnalist TV (studii superioare)


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: jurnalist TV (studii superioare), cod COR 264225


Grupa de baza: 2642 Jurnalisti

Fisa de post pentru meseria de jurnalist TV (studii superioare) ar putea include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

1. Realizarea de reportaje, interviuri si emisiuni pentru televiziune, in conformitate cu standardele de calitate ale postului si cu respectarea eticii jurnalistice.

2. Identificarea subiectelor de interes public si a evenimentelor relevante, precum si documentarea acestora prin cercetare, interviuri si alte surse de informare.

3. Redactarea de texte pentru emisiuni, inclusiv scripturi, prezentari si comentarii, in conformitate cu stilul si tonul postului.

4. Colaborarea cu echipa de productie pentru a asigura o buna realizare a emisiunilor, inclusiv selectarea de imagini si sunete, editarea si post-procesarea materialelor.

5. Participarea la conferinte de presa si evenimente publice, precum si la intalniri cu sursele de informare, pentru a obtine informatii relevante si a dezvolta relatii cu alte persoane din industrie.

6. Monitorizarea si analizarea stirilor si a evenimentelor din domeniul jurnalistic, pentru a fi la curent cu evolutiile din industrie si pentru a identifica noi subiecte de interes.

Cerinte:

1. Studii superioare in jurnalism sau o disciplina similara.

2. Experienta anterioara in jurnalismul TV sau in alte domenii ale mass-media.

3. Cunostinte solide de limba romana si engleza, atat in scris cat si in vorbire.

4. Abilitati excelente de comunicare si interpersonale, precum si capacitatea de a lucra in echipa.

5. Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita.

6. Cunostinte solide de tehnologie si de echipamentele de productie TV.

7. Cunoasterea eticii jurnalistice si a standardelor de calitate ale postului.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 264

  Grupa Minora 264

  Autori, jurnalisti si lingvisti

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

 • COR

  Grupa de baza 2642 Jurnalisti

  Jurnalistii se ocupa cu cercetarea, investigarea, interpretarea si comunicarea stirilor si informatiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului si altor mijloace media.

 • COD

  COD COR 264225 - jurnalist TV (studii superioare)