.

Cod COR lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite


Cod COR lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite

Cod COR: lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite

Cod COR: 722206 - lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite


Meseria de lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite face parte din grupa de baza: 7222 Lacatusi si asimilati.

Istoria meseriei de lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite

Meseria de lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite, care sunt folosite in constructii si in industria navala. Acest proces implica taierea, indoirea si sudarea tevilor, precum si aplicarea unor garnituri si a unor elemente de fixare. Acest proces a fost dezvoltat in timp, iar in prezent, lacatusii folosesc tehnologii avansate, cum ar fi roboti si masini CNC, pentru a prelucra si indrepta tevile. Acestia sunt responsabili de asigurarea calitatii produselor si de respectarea standardelor de siguranta.

Model fisa de post: lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite

Fisa de post pentru meseria de lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite, cod COR 722206


Grupa de baza: 7222 Lacatusi si asimilati

Postul: Lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite

Responsabilitati:

- Executa prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite, conform specificatiilor tehnice;

- Asambleaza piesele si componentele necesare pentru prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite;

- Verifica si testeaza tevile ghintuite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile tehnice;

- Utilizeaza echipamente si unelte specializate pentru prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite;

- Asigura mentenanta si repararea echipamentelor si uneltelor folosite pentru prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite;

- Respecta procedurile de siguranta si securitatea in timpul prelucrarii si indreptarii tevilor ghintuite;

- Urmareste si respecta termenele limita pentru prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite;

- Respecta standardele de calitate si procedurile de lucru.

Competente:

- Experienta in prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite;

- Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor specializate;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 722

  Grupa Minora 722

  Forjori, matriteri si asimilati

  Forjorii, matriterii si asimilatii acestora forjeaza si bat cu ciocanul bare, tije sau lingouri din fier, otel si alte metale pentru a confectiona si a repara diverse tipuri de unelte, echipamente si alte articole, regleaza masinile-unelte pentru operatori ori monteaza si actioneaza diverse masini-unelte; de asemenea, se ocupa cu slefuirea si ascutirea suprafetelor.

 • COR

  Grupa de baza 7222 Lacatusi si asimilati

  Lacatusii si asimilatii acestora confectioneaza si repara unelte facute la comanda si pe cele specializate, arme sportive, incuietori, matrite, sabloane pentru componente de masini si alte articole din metal, folosind unelte de mana si masini-unelte pentru prelucrarea metalului la tolerante precise.

 • COD

  COD COR 722206 - lacatus la prelucrarea si indreptarea tevilor ghintuite