.

Cod COR lacuitor lemn


Cod COR lacuitor lemn

Cod COR: lacuitor lemn

Cod COR: 713201 - lacuitor lemn


Meseria de lacuitor lemn face parte din grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati.

Istoria meseriei de lacuitor lemn

Meseria de lacuitor lemn a existat de mai multe secole, fiind una dintre cele mai vechi meserii din lume. Lacul a fost folosit pentru a proteja lemnul de intemperii si de insecte, precum si pentru a-i oferi un aspect mai placut. In trecut, lacuitorii lemnului foloseau produse naturale, cum ar fi ceara de albine, uleiuri vegetale si rasini, pentru a-si proteja produsele. Aceste produse erau aplicate manual, folosind pensule sau bureti. In prezent, lacuitorii lemnului folosesc produse sintetice, cum ar fi lacuri pe baza de apa sau solventi, care sunt aplicate cu ajutorul unor echipamente specializate. Aceste produse sunt mai rezistente si mai durabile decat produsele naturale, oferind o protectie mai buna lemnului.

Model fisa de post: lacuitor lemn

Fisa de post pentru meseria de lacuitor lemn


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lacuitor lemn, cod COR 713201


Grupa de baza: 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

Titlu post: Lacuitor lemn

Descrierea postului:

Aplica lacuri si alte produse de finisare pe suprafete de lemn;

Utilizeaza echipamente si unelte specializate pentru aplicarea lacurilor;

Verifica calitatea produselor finisate;

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a uneltelor folosite;

Respecta procedurile de siguranta si de protectia mediului;

Urmareste instructiunile si procedurile de lucru;

Respecta termenele limita de livrare.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul finisarii lemnului;

Cunostinte de baza in utilizarea uneltelor si echipamentelor;

Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

Atentie la detalii si capacitatea de a lucra cu precizie;

Capacitatea de a respecta termenele limita;

Cunostinte de baza in domeniul protectiei mediului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 713

  Grupa Minora 713

  Zugravi, vopsitori, curatitori de fatade si asimilati

  Zugravii, vopsitorii, curatitorii de fatade si asimilatii acestora pregatesc suprafetele si aplica vopsea si materiale similare pe cladiri si alte structuri, vehicule sau diverse articole fabricate. Acestia acopera peretii interiori si plafoanele cu tapet, curata suprafetele exterioare ale cladirilor si cosurile (industriale), precum si alte structuri similare.

 • COR

  Grupa de baza 7132 Vopsitori, lacuitori si asimilati

  Vopsitorii, lacuitorii si asimilatii acestora vopsesc prin pulverizare utilizand echipamente de lacuire pentru a aplica straturi de protectie pe articolele fabricate sau alte structuri.

 • COD

  COD COR 713201 - lacuitor lemn