.

Cod COR laminator benzi din fibre


Cod COR laminator benzi din fibre

Cod COR: laminator benzi din fibre

Cod COR: 815113 - laminator benzi din fibre


Meseria de laminator benzi din fibre face parte din grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura.

Istoria meseriei de laminator benzi din fibre

Meseria de laminator de benzi din fibre a fost introdusa in anii 1950, cand producatorii de materiale textile au inceput sa utilizeze benzi din fibre pentru a imbunatati proprietatile materialelor textile. Acestea au fost folosite pentru a adauga rezistenta, durabilitate si elasticitate materialelor textile. Procesul de laminare a benzilor din fibre implica aplicarea unei benzi de material textil pe o suprafata de material textil, folosind caldura si presiune. Acest proces ajuta la imbunatatirea proprietatilor materialelor textile, precum rezistenta la uzura, durabilitatea si elasticitatea. De-a lungul anilor, tehnologia de laminare a benzilor din fibre s-a imbunatatit, iar laminatorii de benzi din fibre au devenit mai eficienti si mai precisi. Acest lucru a permis producatorilor de materiale textile sa produca produse de inalta calitate, care sunt mai rezistente si mai durabile.

Model fisa de post: laminator benzi din fibre

Fisa de post pentru meseria de laminator benzi din fibre


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: laminator benzi din fibre, cod COR 815113


Grupa de baza: 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

FISA DE POST

Titlu post: Laminator benzi din fibre

Descrierea postului:

Laminatorul de benzi din fibre este responsabil pentru laminarea benzilor din fibre pentru a le face mai rezistente si mai durabile. Acesta trebuie sa asigure ca toate produsele sunt laminare corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Preia materialele necesare pentru laminare si le pregateste pentru laminare

- Utilizeaza echipamente si tehnologii specifice pentru laminarea benzilor din fibre

- Verifica produsele laminare pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate

- Monitorizeaza si regleaza parametrii de laminare pentru a se asigura ca produsele sunt laminare corect

- Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor de laminare

- Respecta toate procedurile si regulile de securitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in laminarea benzilor din fibre

- Cunostinte solide despre tehnologia de laminare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 815

  Grupa Minora 815

  Operatori la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele

  Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor si articolelor din textile, blanuri si piele actioneaza si supravegheaza diverse tipuri de utilaje care pregatesc, prelucreaza si trateaza fibrele, firele, pielea, blana; produc, modifica si repara incaltamintea, articolele de imbracaminte si fabrica sau curata materialele textile ori blana si articolele din piele.

 • COR

  Grupa de baza 8151 Operatori la masini si utilaje de filatura

  Operatorii la masinile si utilajele de filatura actioneaza si supravegheaza masinile care pregatesc fibrele si fileaza, rasucesc si infasoara firele din fibre textile naturale. Acestea rasucesc doua sau mai multe fire pentru obtinerea unor fire mai rezistente si trateaza materialele textile pentru a le face compacte si rezistente la apa.

 • COD

  COD COR 815113 - laminator benzi din fibre