.

Cod COR laminator de bandaje si discuri


Cod COR laminator de bandaje si discuri

Cod COR: laminator de bandaje si discuri

Cod COR: 812129 - laminator de bandaje si discuri


Meseria de laminator de bandaje si discuri face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de laminator de bandaje si discuri

Meseria de laminator de bandaje si discuri a fost inventata in anii 1950, cand producatorii de discuri de vinil au inceput sa foloseasca laminare pentru a proteja discurile de la zgarieturi si uzura. Acest proces a devenit rapid unul dintre cele mai importante procese de fabricatie in industria discurilor de vinil. In anii 1980, laminarea a fost folosita si pentru a proteja bandajele medicale, ceea ce a dus la aparitia meseriei de laminator de bandaje si discuri. Acestia folosesc un proces special de laminare pentru a asigura ca bandajele sunt protejate si rezistente la uzura. Acestia folosesc, de asemenea, diferite materiale pentru a asigura ca bandajele sunt rezistente la apa si la umezeala. Meseria de laminator de bandaje si discuri a evoluat de-a lungul anilor, iar laminatorii folosesc acum tehnologii avansate pentru a asigura ca produsele lor sunt de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: laminator de bandaje si discuri

Fisa de post pentru meseria de laminator de bandaje si discuri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: laminator de bandaje si discuri, cod COR 812129


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

FISA DE POST

Titlu post: Laminator de bandaje si discuri

Descrierea postului:

Laminatorul de bandaje si discuri este responsabil pentru laminarea produselor medicale, cum ar fi bandaje si discuri, folosind echipamente specializate. Acesta trebuie sa asigure ca produsele sunt laminare corect si in conformitate cu standardele de calitate.

Responsabilitati principale:

Preia comenzile si verifica produsele pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu specificatiile clientului.

Asambleaza si pregateste produsele pentru laminare.

Utilizeaza echipamente specializate pentru a lamina produsele.

Verifica produsele laminare pentru a se asigura ca sunt in conformitate cu standardele de calitate.

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor de laminare.

Monitorizeaza si raporteaza orice probleme tehnice sau de calitate.

Respecta toate procedurile si regulile de securitate.

Cerinte:

Experienta anterioara in laminarea produselor medicale.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de laminare.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de organizare si planificare.

Atentie la detalii si abilitati de inspectare.

Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812129 - laminator de bandaje si discuri