.

Cod COR laminator, presator tevi plumb


Cod COR laminator, presator tevi plumb

Cod COR: laminator, presator tevi plumb

Cod COR: 812125 - laminator, presator tevi plumb


Meseria de laminator, presator tevi plumb face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.

Istoria meseriei de laminator, presator tevi plumb

Meseria de laminator, presator tevi plumb a fost practicata de mai multe secole. Acest lucru a inceput in secolul al XVIII-lea, cand laminatorii au inceput sa foloseasca tehnica de laminare pentru a prelucra metalul. Acestia au folosit presiune si caldura pentru a transforma metalul in forme diferite. In secolul al XIX-lea, laminatorii au inceput sa foloseasca tehnica de presare pentru a prelucra tevi de plumb. Acestia au folosit presiune si caldura pentru a transforma tevile de plumb in forme diferite. In prezent, laminatorii folosesc aceeasi tehnica pentru a prelucra tevi de plumb si alte materiale metalice. Acestia folosesc presiune si caldura pentru a transforma materialele metalice in forme diferite.

Model fisa de post: laminator, presator tevi plumb

Fisa de post pentru meseria de laminator, presator tevi plumb


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: laminator, presator tevi plumb, cod COR 812125


Grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

Postul: Laminator, Presator Tevi Plumb

Responsabilitati:

- Preluarea tevilor plumb si pregatirea lor pentru laminare si presare;

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru laminare si presare;

- Verificarea calitatii tevilor plumb laminare si presate;

- Asamblarea si montarea tevilor plumb laminare si presate;

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;

- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate.

Cerinte:

- Experienta anterioara in laminare si presare tevi plumb;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de comunicare;

- Abilitati de rezolvare a problemelor;

- Atentie la detalii;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 8

  Grupa Majora 8

  Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente

  Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.

 • 81

  Subgrupa Majora 81

  Operatori la masini si instalatii

  Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.

 • 812

  Grupa Minora 812

  Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.

 • COR

  Grupa de baza 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor

  Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.

 • COD

  COD COR 812125 - laminator, presator tevi plumb