Cod COR: 812127 - laminator sarma
Meseria de laminator sarma face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.
Meseria de laminator sarma a aparut in secolul al XIX-lea, cand a fost inventata masina de laminat sarma. Aceasta masina a permis laminatorilor sa produca sarma laminata cu mai multa precizie si mai rapid decat inainte. In anii 1950, laminatorii sarma au inceput sa foloseasca tehnologii mai avansate, cum ar fi laminarea cu caldura si laminarea cu presiune, pentru a produce produse mai precise si mai durabile. In prezent, laminatorii sarma folosesc tehnologii avansate, cum ar fi laminarea cu laser si laminarea cu presiune, pentru a produce produse de inalta calitate. Acestia folosesc, de asemenea, tehnologii avansate de control al calitatii pentru a asigura ca produsele lor sunt de cea mai buna calitate.
Fisa de post pentru meseria de laminator sarma
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: laminator sarma, cod COR 812127
FISA DE POST
Titlu post: Laminator sarma
Departament: Fabricare
Locatie: ___________
Responsabilitati:
Operarea echipamentelor de laminare sarma si asigurarea unei productii de calitate;
Verificarea si inspectarea produselor finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate;
Mentinerea echipamentelor in stare buna de functionare si efectuarea de reparatii minore;
Monitorizarea si controlul parametrilor de productie;
Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului;
Mentinerea unui mediu de lucru curat si ordonat.
Competente:
Experienta anterioara in laminarea sarma;
Cunostinte tehnice si abilitati de intretinere a echipamentelor;
Abilitati de citire si interpretare a planurilor si desenelor tehnice;
Abilitati de lucru in echipa si de rezolvare a problemelor;
Abilitati de comunicare si relationare;
Abilitati de organizare si planificare.
Calificari:
Diploma de liceu sau echivalent;
Certificat de calificare in laminarea sarma.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.