.

Cod COR lector carte


Cod COR lector carte

Cod COR: lector carte

Cod COR: 262205 - lector carte


Meseria de lector carte face parte din grupa de baza: 2622 Bibliotecari si specialisti in alte servicii de informare.

Istoria meseriei de lector carte

Istoria meseriei de restaurator opere de arta si monumente istorice se intinde pe o perioada de peste doua secole. Incepand cu secolul al XIX-lea, restauratorii au inceput sa se specializeze in restaurarea si conservarea obiectelor de arta si monumentelor istorice. Acestia au dezvoltat tehnici si metode de restaurare si conservare, precum si tehnici de documentare si analiza a obiectelor de arta si monumentelor istorice. In prezent, restauratorii opere de arta si monumente istorice sunt specializati in restaurarea si conservarea obiectelor de arta si monumentelor istorice, precum si in documentarea si analiza acestora. Pentru a deveni restaurator opere de arta si monumente istorice, este necesar sa se obtina o diploma de studii superioare in domeniul restaurarii si conservarii obiectelor de arta si monumentelor istorice.

Model fisa de post: lector carte

Fisa de post pentru meseria de lector carte


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lector carte, cod COR 262205


Grupa de baza: 2622 Bibliotecari si specialisti in alte servicii de informare

Titlul postului: Lector carte

Descrierea postului:

Lectorul de carte este responsabil pentru citirea si evaluarea manuscriselor, precum si pentru a oferi feedback autorilor cu privire la imbunatatirea lucrarilor lor. Acesta poate lucra pentru o editura, o agentie literara sau poate fi un freelancer.

Responsabilitati:

- Citirea si evaluarea manuscriselor primite
- Ofertarea feedback-ului autorilor cu privire la imbunatatirea lucrarilor lor
- Identificarea potentialului de publicare a manuscriselor
- Colaborarea cu editorii pentru a dezvolta si imbunatati manuscrisele
- Participarea la intalniri si discutii cu autorii si editorii
- Pastrarea confidentialitatii cu privire la manuscrisele primite

Cerinte:

- Experienta in domeniul literar sau editorial
- Abilitati excelente de citire si evaluare a manuscriselor
- Capacitatea de a oferi feedback constructiv si de a comunica eficient cu autorii si editorii
- Cunostinte solide de gramatica si ortografie
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Atentie la detalii si capacitatea de a identifica potentialul de publicare a manuscriselor

Educatie:

- Studii superioare in domeniul literar sau editorial

Salariu:

Salariul unui lector de carte poate varia in functie de experienta si performanta sa, precum si de compania pentru care lucreaza. n general, salariul poate incepe de la 2000 de lei si poate ajunge pana la 8000 de lei pe luna.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 262

  Grupa Minora 262

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

  Bibliotecarii, arhivarii si curatorii dezvolta si mentin colectii ale arhivelor, bibliotecilor, muzeelor, galeriilor de arta si ale institutiilor similare.

 • COR

  Grupa de baza 2622 Bibliotecari si specialisti in alte servicii de informare

  Bibliotecarii si specialistii in alte servicii de informare se ocupa cu colectarea, selectarea, dezvoltarea, organizarea si intretinerea colectiilor bibliotecilor si a altor depozite de informatii, organizeaza si controleaza alte servicii ale bibliotecilor si furnizeaza informatii utilizatorilor.

 • COD

  COD COR 262205 - lector carte