.

Cod COR legator de par


Cod COR legator de par

Cod COR: legator de par

Cod COR: 731727 - legator de par


Meseria de legator de par face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de legator de par

Legatorul de par este o meserie veche, care dateaza din antichitate. Aceasta meserie a fost practicata in Egiptul antic, unde legatorii de par erau responsabili pentru coafarea parului si aplicarea produselor cosmetice. In Grecia antica, legatorii de par erau cunoscuti sub numele de "komastes" si erau responsabili pentru coafarea parului si aplicarea produselor cosmetice. In Evul Mediu, legatorii de par erau responsabili pentru coafarea parului si aplicarea produselor cosmetice, precum si pentru realizarea unor coafuri elaborate. In secolul al XVIII-lea, legatorii de par au devenit mai specializati si au inceput sa foloseasca produse cosmetice mai sofisticate. In prezent, legatorii de par sunt responsabili pentru coafarea parului si aplicarea produselor cosmetice, precum si pentru realizarea unor coafuri elaborate si moderne.

Model fisa de post: legator de par

Fisa de post pentru meseria de legator de par


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: legator de par, cod COR 731727


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

FISA DE POST

Titlu post: Legator de par

Descrierea postului:

Legatorul de par este responsabil pentru realizarea de coafuri si aranjamente de par pentru clienti. Acesta trebuie sa cunoasca si sa aplice tehnici si tendinte moderne in materie de coafuri si aranjamente de par.

Responsabilitati:

- Sa ofere sfaturi clientilor in ceea ce priveste coafurile si aranjamentele de par

- Sa utilizeze produse si instrumente adecvate pentru a realiza coafuri si aranjamente de par

- Sa ofere servicii de vopsire a parului si tratamente de intretinere a parului

- Sa ofere servicii de intretinere a parului, cum ar fi spalatul, uscatul si aranjatul parului

- Sa tina evidenta produselor si a materialelor folosite

- Sa se asigure ca clientii sunt multumiti de serviciile oferite

Cerinte:

- Experienta in domeniul coafurii si al aranjamentelor de par

- Cunostinte despre produsele si instrumentele folosite in domeniul coafurii si al aranjamentelor de par

- Abilitati de comunicare si relationare cu clientii

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de lucru in echipa

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731727 - legator de par