.

Cod COR legumicultor


Cod COR legumicultor

Cod COR: legumicultor

Cod COR: 611103 - legumicultor


Meseria de legumicultor face parte din grupa de baza: 6111 Agricultori si lucratori calificati in culturi de camp si legumicultura.

Istoria meseriei de legumicultor

Legumicultura este o meserie veche, care se remarca prin cultivarea legumelor si a fructelor. Acest domeniu a fost practicat de-a lungul istoriei, incepand cu antichitatea. In acea perioada, legumicultura era folosita pentru a furniza alimente pentru populatie si pentru a asigura hrana pentru animale. In Evul Mediu, legumicultura a devenit o industrie importanta, iar legumele au fost cultivate pe scara larga pentru a satisface nevoile populatiei. In secolul al XIX-lea, legumicultura a devenit o industrie moderna, cu tehnologii avansate si metode de cultivare mai eficiente. In prezent, legumicultura este una dintre cele mai importante industrii agricole, cu o productie anuala de peste 1 miliard de tone. Legumicultorii folosesc tehnologii avansate si metode de cultivare moderne pentru a produce legume de calitate superioara.

Model fisa de post: legumicultor

Fisa de post pentru meseria de legumicultor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: legumicultor, cod COR 611103


Grupa de baza: 6111 Agricultori si lucratori calificati in culturi de camp si legumicultura

Titlu post: Legumicultor

Descrierea postului:

Legumicultorul este responsabil pentru cultivarea, ingrijirea si recoltarea legumelor si a fructelor. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de cultivare si ingrijire a plantelor, precum si despre modul de recoltare si prelucrare a produselor.

Responsabilitati:

- Planificarea si implementarea programelor de cultivare si ingrijire a plantelor;

- Monitorizarea si controlul cresterii si dezvoltarii plantelor;

- Recoltarea si prelucrarea produselor;

- Monitorizarea si controlul calitatii produselor;

- Pastrarea si intretinerea echipamentelor si utilajelor folosite in procesul de productie;

- Monitorizarea si controlul costurilor de productie;

- Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de mediu.

Cerinte:

- Experienta in domeniul agricol;

- Cunostinte despre tehnicile de cultivare si ingrijire a plantelor;

- Cunostinte despre modul de recoltare si prelucrare a produselor;

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 611

  Grupa Minora 611

  Gradinari si cultivatori

  Gradinarii si cultivatorii planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor fructiferi si a altor arbori si arbusti, cultivarea legumelor de gradina si a plantelor medicinale in scopul producerii de produse horticole pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6111 Agricultori si lucratori calificati in culturi de camp si legumicultura

  Agricultorii si lucratorii calificati in culturi de camp si legumicultura planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea diferitelor tipuri de culturi de camp, cum ar fi grau si alte cereale, orez, sfecla, trestie de zahar, arahide, tutun sau alte culturi de camp, cartofi, varza ori alte legume pentru vanzare sau livrare in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COD

  COD COR 611103 - legumicultor