.

Cod COR lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda


Cod COR lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda

Cod COR: lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda

Cod COR: 753102 - lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda


Meseria de lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda face parte din grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri.

Istoria meseriei de lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda

Meseria de lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda, dateaza din secolul al XVIII-lea, cand lenjeria a devenit o parte importanta a garderobei. In acea perioada, lenjeria era confectionata manual, folosind materiale precum bumbacul, matasea si inul. In secolul al XIX-lea, tehnologia a inceput sa se dezvolte, ceea ce a permis producatorilor sa creeze lenjerii mai complexe si mai decorative. In prezent, lenjeria este confectionata in masa, folosind masini de cusut si materiale sintetice. Lenjeria poate fi comandata si personalizata, in functie de preferintele clientului.

Model fisa de post: lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda

Fisa de post pentru meseria de lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda, cod COR 753102


Grupa de baza: 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

Post: Lenjer, Confectioner Lenjerie

Responsabilitati:

- Masurarea si taierea materialelor textile in conformitate cu dimensiunile specificate de client

- Cusutul materialelor textile pentru a crea lenjerii si alte produse textile

- Verificarea calitatii produselor finite si a materialelor textile

- Asamblarea produselor finite si a materialelor textile

- Utilizarea echipamentelor de cusut si a masinilor de cusut

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a muncii

- Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul confectionarii lenjeriei

- Abilitati de cusut si de utilizare a masinilor de cusut

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Atentie la detalii si abilitati de inspectare a calitatii

- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7531 Croitori, confectioneri, blanari si palarieri

  Croitorii, confectionerii (de imbracaminte), blanarii si palarierii se ocupa cu fabricarea, ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite sau confectionate manual. Acestia executa imbracaminte la comanda, cum ar fi costume, paltoane si rochii din materiale textile, piele fina, blana si alte materiale, sau confectioneaza palarii si peruci conform specificatiilor clientilor si ale producatorilor de imbracaminte.

 • COD

  COD COR 753102 - lenjer, confectioner lenjerie dupa comanda