.

Cod COR lenjereasa de hotel


Cod COR lenjereasa de hotel

Cod COR: lenjereasa de hotel

Cod COR: 515103 - lenjereasa de hotel


Meseria de lenjereasa de hotel face parte din grupa de baza: 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii.

Istoria meseriei de lenjereasa de hotel

Meseria de lenjereasa de hotel a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920. in acea perioada, lenjereasa de hotel a fost responsabila pentru curatarea camerelor de hotel si a fost considerata o munca de rutina. Cu toate acestea, in anii 1950, lenjereasa de hotel a devenit mai mult decat o munca de rutina. Lenjereasa de hotel a devenit responsabila pentru pregatirea camerelor pentru oaspeti, curatarea si ingrijirea camerelor, schimbarea lenjeriei si a prosoapelor, curatarea si ingrijirea mobilierului si a altor articole din camera. in prezent, lenjereasa de hotel este responsabila pentru pregatirea camerelor pentru oaspeti, curatarea si ingrijirea camerelor, schimbarea lenjeriei si a prosoapelor, curatarea si ingrijirea mobilierului si a altor articole din camera, precum si pentru asigurarea unui mediu curat si confortabil pentru oaspetii hotelului.

Model fisa de post: lenjereasa de hotel

Fisa de post pentru meseria de lenjereasa de hotel


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lenjereasa de hotel, cod COR 515103


Grupa de baza: 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii

FISA DE POST

Titlu post: Lenjereasa de hotel

Departament: Servicii de curatenie

Locatie: Hotelul X

Responsabilitati:

Executa curatenia in camerele hotelului si in alte zone ale hotelului, cum ar fi holurile, salile de conferinta si alte spatii publice;

Asigura curatenia si igiena camerelor si a altor zone ale hotelului;

Schimba lenjeria si prosoapele din camere;

Asigura curatenia si igiena in bai;

Executa alte sarcini de curatenie si igiena, cum ar fi aspirarea, spalarea pardoselilor, curatarea geamurilor si a altor suprafete;

Asigura curatenia si igiena in zonele comune ale hotelului;

Asigura curatenia si igiena in zonele de luat masa;

Executa alte sarcini de curatenie si igiena, cum ar fi curatarea mochetelor, a covoarelor si a altor suprafete;

Asigura curatenia si igiena in zonele de recreere;

Executa alte sarcini de curatenie si igiena, cum ar fi curatarea si intretinerea mobilierului si a altor suprafete;

Asigura curatenia si igiena in zonele de birouri;

Executa alte sarcini de curatenie si igiena, cum ar fi curatarea si intretinerea echipamentelor si a altor suprafete;

Asigura curatenia si igiena in zonele de depozitare;

Executa alte sarcini de curatenie si igiena, cum ar fi curatarea si intretinerea echipamentelor si a altor suprafete;

Respecta procedurile si regulile de curatenie si igiena

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 51

  Subgrupa Majora 51

  Lucratori in domeniul serviciilor personale

  Lucratorii in servicii personale furnizeaza servicii personale legate de calatorii, gospodarie, furnizarea de alimente, ingrijirea personala si a copiilor.

 • 515

  Grupa Minora 515

  Supraveghetori cladiri si gospodarii

  Supraveghetorii de cladiri si gospodarii coordoneaza, programeaza si supravegheaza activitatea persoanelor care fac curatenie si a altor categorii de personal de serviciu din spatiile comerciale, industriale si rezidentiale. Acestia isi asuma responsabilitatea pentru activitatea de menaj si de ingrijire in hoteluri, birouri, apartamente, case si locuinte private.

 • COR

  Grupa de baza 5151 Personal de supraveghere inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii

  Personalul de supraveghere, inclusiv pentru activitati de curatenie si intretinere in birouri, hoteluri si alte institutii, organizeaza, supravegheaza si executa activitati de menaj in scopul de a mentine curate si ordonate interioarele, mobilierul si alte facilitati din aceste unitati.

 • COD

  COD COR 515103 - lenjereasa de hotel