.

Cod COR librar-sef


Cod COR librar-sef

Cod COR: librar-sef

Cod COR: 134908 - librar-sef


Meseria de librar-sef face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de librar-sef

Meseria de librar-sef a existat de-a lungul istoriei, incepand cu secolul al XV-lea. Primii librari-sefi au fost responsabili de organizarea, ingrijirea si intretinerea bibliotecilor. Acestea erau adesea biblioteci private, in care librari-sefi erau responsabili de alegerea, cumpararea si ingrijirea cartilor. Acest lucru a inclus, de asemenea, clasificarea cartilor, inregistrarea lor si asigurarea ca erau disponibile pentru public. in secolul al XIX-lea, librari-sefi au inceput sa lucreze in biblioteci publice, unde au fost responsabili de organizarea si intretinerea cartilor, precum si de oferirea de servicii de informare publicului. in prezent, librari-sefi sunt responsabili de organizarea si intretinerea bibliotecilor, precum si de oferirea de servicii de informare publicului. Ei sunt, de asemenea, responsabili de alegerea, cumpararea si ingrijirea cartilor, precum si de clasificarea lor.

Model fisa de post: librar-sef

Fisa de post pentru meseria de librar-sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: librar-sef, cod COR 134908


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Librar-sef

Descrierea postului:

Librar-seful este responsabil cu gestionarea unei librarii sau a unui lant de librarii, asigurand o gama larga de servicii pentru clienti si obtinand profitul companiei. Responsabilitatile includ:

Planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor si operatiunilor de zi cu zi ale librariei
Dezvoltarea si implementarea strategiilor de vanzari si marketing pentru a atrage clienti noi si pentru a pastra clientii existenti
Asigurarea unei game variate de carti, reviste, publicatii si alte produse relevante pentru clienti
Gestionarea inventarului, achizitionarea de produse noi si incurajarea reducerii stocurilor de produse care nu se vand
Stabilirea si implementarea politicilor si procedurilor interne, inclusiv politici de pret si de reducere
Supervizarea personalului, inclusiv antrenarea si dezvoltarea angajatilor
Asigurarea unei bune comunicari intre librarie si clienti, furnizori, angajati si managementul superior
Pastrarea unei imagini profesionale a librariei si respectarea standardelor de calitate si de securitate
Cerinte si calificari:

Experienta anterioara in conducerea unei librarii sau a unui lant de librarii
Abilitati excelente de comunicare si de conducere a personalului
Cunostinte bune de operare a unui sistem de gestiune a inventarului si a programelor de vanzari
Abilitati de analiza a datelor si de interpretare a tendintelor de vanzari
Abilitati bune de planificare si de organizare a timpului
Capacitatea de a lucra sub presiune si de a se adapta la schimbari
Studii superioare in domeniul afacerilor, marketingului sau al literaturii ar putea fi un avantaj
Note suplimentare:

Aceasta fisa de post este doar pentru scopuri informative si trebuie personalizata in functie de nevoile si cerintele specifice ale companiei sau organizatiei care angajeaza.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134908 - librar-sef