.

Cod COR linolist


Cod COR linolist

Cod COR: linolist

Cod COR: 712206 - linolist


Meseria de linolist face parte din grupa de baza: 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati.

Istoria meseriei de linolist

Linolistul este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie implica taierea si modelarea materialelor plastice, cum ar fi linoleumul, pentru a crea produse decorative si utilitare. Acestea pot fi folosite pentru a decora podele, pereti, mobilier si alte suprafete. Linolistii folosesc unelte speciale, cum ar fi cutite, foarfeci, masini de taiat si alte instrumente pentru a taia si modela materialele. De asemenea, pot folosi vopsele, lacuri si alte materiale decorative pentru a adauga culoare si textura produselor lor. Meseria de linolist a evoluat de-a lungul anilor, de la produsele simple, cum ar fi placi de linoleum, la produse mai complexe, cum ar fi tapetul si alte produse decorative.

Model fisa de post: linolist

Fisa de post pentru meseria de linolist


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: linolist, cod COR 712206


Grupa de baza: 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Linolist

Descrierea postului:

Linolistul este responsabil pentru prelucrarea materialelor de linoleum pentru a crea produse finisate. Acesta trebuie sa prelucreze materialele folosind unelte manuale si masini specializate, cum ar fi masini de taiat, masini de frezat, masini de gaurit si masini de lipit. Linolistul trebuie sa creeze produse finisate care sa se potriveasca cu specificatiile clientului si sa se incadreze in termenele de livrare.

Responsabilitati:

- Preluarea comenzilor si a specificatiilor clientului

- Masurarea si taierea materialelor de linoleum

- Frezarea, gaurirea si lipirea materialelor de linoleum

- Verificarea produselor finisate pentru a se asigura ca se potrivesc cu specificatiile clientului

- Asamblarea produselor finisate

- Livrarea produselor finisate la client

Competente:

- Abilitati de prelucrare a materialelor

- Abilitati de masurare si taiere

- Abilitati de frezare, gaurire si lipire

- Abilitati de asamblare

- Abilitati de comunicare

- Abilitati de lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de lucru cu termene limita

- Abilitati de lucru cu masini specializate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 71

  Subgrupa Majora 71

  Muncitori constructori si asimilati, exclusiv electricieni

  Muncitorii constructori si asimilatii acestora, exclusiv electricienii, se ocupa cu construirea, intretinerea si repararea cladirilor, prelucrarea metalelor, ridicarea si repararea fundatiilor, peretilor si structurilor din caramida, piatra si materiale similare, modelarea si finisarea pietrei pentru constructii si in alte scopuri, precum si cu extragerea minereurilor solide din subteran sau exploatari de suprafata. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala sau de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru a imbunatati calitatea produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 712

  Grupa Minora 712

  Muncitori constructori la lucrari de finisare si asimilati

  Muncitorii constructori la lucrari de finisare si asimilatii acestora se ocupa cu aplicarea sau instalarea, intretinerea si repararea acoperisurilor, podelelor, peretilor, sistemelor de izolatie, instalarea geamurilor in ferestre sau alte cadre, precum si a instalatiilor sanitare, tubulaturii si a sistemelor electrice din cladiri si alte structuri.

 • COR

  Grupa de baza 7122 Parchetari, linolisti, mozaicari, faiantari si asimilati

  Parchetarii, linolistii, mozaicarii si faiantarii instaleaza, intretin si repara podele, acopera pardoseli, pereti si alte suprafete cu placi sau panouri de mozaic, pentru scopuri decorative ori de alta natura.

 • COD

  COD COR 712206 - linolist